logohsl2white2

Hyvinvoinnin suurlähettiläät

Ydinliiketoimintanamme on ihminen!

Mikään ei muutu, jos ihminen itse ei halua muuttua. Ei muutu ryhmä toimivammaksi – eikä prosessi tehokkaammaksi. Kaiken kehittäminen vaatii siis ihmisen halua. Siksi palveluissamme keskiössä on aina ihminen. Haastamme asiakkaitamme tutkimaan omaa toimintaansa osallistavien sekä työnohjauksellisten menetelmien avulla.

Keskeisimpiä palveluitamme ovat esimiestyön kehittäminen, käytännön Lean-johtamisen kehittäminen, turvallisuusjohtamisen kehittäminen sekä työyhteisöjen ryhmädynamiikan kehittäminen. Kaikessa keskiössä on siis ihminen ja hänen aktiivinen toimijuus. Prosessit voidaan kuvata kuinka hienosti tahansa, mutta oleellista on miten ihminen prosessissa toimii.

Mielelläni puhun myös erilaisissa tapahtumissa, kun tavoitteena on herättää ihmisiä pohtimaan omaa käyttäytymistä suhteessa työnantajan tavoitteisiin ja maailmanmenoon. Intohimon kohteina: ihmisten johtaminen, itsensä johtaminen, ryhmien johtaminen, Lean ja turvallisuusjohtaminen. Esiintymispyynnöt Speakerforumin kautta.

Arvolupauksemme on luoda asiakkaillemme uusia ja erilaisia näkökulmia. Keskeisin toimitapamme on herättää ihminen pohtimaan omaa toimintaansa henkilökohtaisten kokemusten kautta.Tästä seuraa kaikkein vaikuttavimmat ja kestävimmät oppimiskokemukset. Keskitymme aina yksilöön ja pyrimme ylittämään asikkaidemme odotukset. Miten olemme tähän saakka onnistuneet, näet alapuolella olevista mittareista. Asiakaspalaute kysytään aina 24 tunnin sisällä palvelusta.

Tapahtumiin on nyt osallistunut noin 400 henkilö, palautteen on antanut noin 50% kyselyn saaneista.

Asiakastarinoita täältä!

 

 


Asiakaskokemus 24h sisällä palvelusta

Palvelu täytti tai ylitti odotukseni

Ei ihan tai lainkaan täyttänyt odotuksiani

Uskon vahvasti palvelun kehittäneeni minua / ryhmääni

Palvelu ei ehkä kehittänyt minua / ryhmääni

valmet_forward         AIRBUSProcemex_plain_RGB        copy-logo   Polaraviation     enegia_hp Atrian_logo.svg     140px-Jyväskylä.vaakuna.svg     500px-Rovaniemi.vaakuna.svg      taiga  JAMK     REDU_logo_3tikka    Diskos_logo

 

”Oleellista ei ole mitä minä sanon, vaan se – mitä se sinussa aiheuttaa. Jos herätin tunteesi, olet jonkin tärkeän äärellä!”

 

Uskaltaudu epämukavuusalueellesi – se vie sinua eteenpäin!

Ryhmähenki+

vene2

Ryhmähenki+ palvelussa työryhmiä kehitetään ryhmädynamiikan keinoin työnohjauksellisia menetelmiä hyödyntäen. Palvelun tärkeimpänä tavoitteena on auttaa ryhmää löytämään omat vahvuutensa, joilla se pystyy suorittamaan perustehtäväänsä entistä tehokkaammin.  Ryhmän kehittyminen vaatii aina pidemmän prosessin. Lue lisää prosessista…

keskeisimmät näkökulmat:

1

Ryhmän toiminta on koko ryhmän yhteinen asia – ei pelkästään esimiehen

Pyritään havahduttamaan jokainen ryhmän jäsen, miten ”minä” voin vaikuttaa itse aktiivisesti ryhmäilmiöihin sekä sitä kautta omaan että ryhmän hyvinvointiin? Jokaisella on oma roolinsa, mutta millainen ja mitä sitä voi tietoisesti kehittää?

2

Ryhmän jäsenen paremmin tunteminen

Ryhmän hyvinvoinnin peruskiviä on sen jäsenten tunteminen. Tämän päivän kiireessä me tunnemme toisiamme valitettavan huonosti. Kehityspäivien aikana pyrimme pysyttelemään normaalissa työarjessa pinnan alla olevissa asioissa kuten asenteissa, arvoissa, tunteissa, mielikuvissa, tulkinnoissa, piilonormeissa,… Tiedätkö muuten mitä ryhmäsi jäsenet pelkäävät tai arvostavat? Tai mikä on heidän mielestä parasta sinussa?

3

Ilmiöt tutuiksi! Juuri sinun ryhmässäsi läsnä oleviin ilmiöhin!

Koulutuksissa ei puhuta asioista yleisellä tasolla, vaan sukelletaan kyseessä olevan ryhmän juuri siinä hetkessä läsnä oleviin ilmiöihin! Kokemullisten harjoitusten kautta etsitään ilmiöt keskustelun aiheeksi, käydään läpi teoriataustaa hieman ja pohditaan kuinka ilmiöt näkyvät normaalissa työarjessa.

Prosessit kuntoon!

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

ProsessitKuntoon-palvelussa keskitytään ensisijassa käytännön asioihin, joilla prosessit saadaan toimimaan parhaalla mahdollisella tavalla. Kuka tuntee yrityksen prosessit parhaiten? Jokainen työntekijä omalta kohdaltaan ihan varmasti!

Prosesseiden kuntoonsaattaminen on siis jokaisen työntekijän asia. Tyypillisesti kaikilla työntekijöillä ei ole mahdollisuutta nähdä kokonaisuutta ja kaikkien prosessivaiheiden vaikutuksia toisiinsa. Puolestaan niillä yrityksen henkilöillä, joilla tämä näkemys on, ei ole monestakaan syystä mahdollisuutta kulkea koko prosessin läpi hanskat kädessä ja hankkia ymmärrystä, miksi asiat eivät toimi todellisuudessa niin kuin on suunniteltu. Siksi on olemassa ProsessitKuntoon-palvelu.

Vaihe 1

Kaikki lähtee prosessikuvauksesta

W. Edwards Deming: ”Jos et osaa kuvata tekemistäsi prosessina – et tiedä mitä olet tekemässä”. Työyhteisöt toimivat aina jonkin prosessin mukaisesti, olipa niitä virallisesti kuvattu tai ei. Ensimmäisenä kuvataan karkeasti prosessin eri vaiheet teoriassa. Tärkeää on kattaa kuvauksella mahdollisimman kattavasti haluttu toiminta – asiakasnäkökulma on varmasti aina tärkein. Jokaiselle prosessivaiheelle mietitään alustavasti tärkeimmät tehtävät, resurssit ja avaintulokset sekä niille ohjaavat mittarit. Toimitusvarmuuden mittari ei todellakaan ole toimitusvarmuus%, vaan esimerkiksi työn suunnitellun ja toteutuneen aloituspäivän erotus.

Vaihe 2

Haalarit päälle ja hanskat käteen

Toisena on tämän palvelun tärkein vaihe: haalarit päälle! Millainen on maailma oikeasti. Jos tutkitaan tilaus-/toimitusprosessia, aloitetaan siitä, mitä tapahtuu, kun yritys saa tilauksen. Tuliko yritykseen tarvittava tieto asiakkaalta, jotta koko komppania pystyy ottamaan asiakasnäkökulman huomioon. Kuinka nopeasti ja luotettavasti tieto siirtyy prosessissa eteenpäin – mitä jäi siirtymättä – mitä siirtyy turhaan? Tämän jälkeen siirrytään tarkastelemaan esimerkiksi hankintaa tai suunnittelua. Miten tekemistä priorisoidaan, mistä tilataan ja mitä tilataan. Miltä tilaukset näyttävät kun hypätään alihankkijan housuihin? Tiedetäänkö siellä miten tilaus tulee pakata ja onko aina selvää mikä on oleellista,... Näin käydään läpi koko prosessi. Jokaisessa vaiheessa tärkeimpiä kysymyksiä ovat:

  • miten ihminen toimii?
  • miksi toimii kuten toimii?
  • kuka vastaa?
  • vastuu vs. valta?
  • jalostamaton aika!
  • I/O analyysi (mitä ehdottomasti prosessivaiheen tulee tuottaa ja mitä se tuotokseen ehdottomasti tarvitsee).

Vaihe 3

Tuloksista käytäntöön

Viimeisenä vaiheena on analyysi. Tärkeimpänä lopputuloksina ovat:

  • Keskeisimmät erot kuvauksen ja todellisuuden välillä
  • Ehdotus prosessin yksinkertaistamisesta
  • Selkeä ehdotus vastuista
  • Havainnot ihmisten toiminnasta

Koko projektin aikana tärkeää on, että eri prosessivaiheista kaikilla halukkailla on mahdollisuus päästä osallistumaan ja vaikuttamaan. Näin toimien uusi prosessi on jalkautettu jo valmistuessaan.

Työnohjaus

johtaminen

Olen työskennellyt 20-vuotta teollisuudessa (Outokumpu, Patria, Metso, Moventas) ja työskentelen edelleen (Valmet). Lähes koko urani olen toiminut esimies- ja johtotehtävissä. Esimiestyö on ollut aina intohimoni ja kiinnostuksen kohteeni. Erityisesti minua kiinnostaa ihminen ja sen toimminta sekä yksilönä että ryhmässä.

Olen saanut toimia erittäin hienoissa työyhteisöissä sekä erittäin huonoissa työyhteisöissä. Olen joutunut irtisanomaan paljon ihmisiä ja olen tullut itse irtisanotuksi. Olen kokenut burnoutin sekä toivattavasti auttanut joitakin olemaan kokematta. Olen saanut olla mukana yrityksen konkurssissa sekä nousukiidossa.

Koulutukseltani olen DI (Oulun yliopisto), EMBA (Jyväskylän yliopisto) sekä johdon ja esimiesten työnohjaaja (MIF – johtamistaidon opisto)

Lisäksi olen ollut yrittäjänä vuodesta 2013 lähtien ja saanut olla valmentamassa sekä työnohjaamassa satoja ihmisiä kohti parempaa työhyvinvointia sekä yhteistyökykyä.

Jos haluat työnohjaajaksi käytännönläheisen, avoimen ja suoran työnohjaajan, joka päivittäin yrittää toimia niin kuin puhuu – otahan yhteyttä.

Fysioterapia & jooga

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Fysioterapiaa sekä joogaohjausta tarjoamme osana muita palvelujamme tai erillisestä tilauksesta – myös erityisryhmille. Kokonaisvaltainen jooga pohjautuu hatha joogaan ja sitä on syvennetty eri kehoterapiamenetelmin.

Yritys

Hyvinvoinnin Suurlähettiläät on vuonna 2013 perustettu kahden hengen perheyritys. Tarjoamme palvelukokonaisuuksia yhteistyössä laajan yhteistyöverkostomme kanssa. Yrittäjinä toimivat Merja ja Markku Pykäläinen

Lue asiakastarinoita täältä!

Markku

Markku (s. 1975)

–  Johdon ja esimiesten työnohjaaja (STOry), Management Institute of Finland 2017

–  EMBA, Jyväskylän Yliopisto 2013

–  DI, Oulun yliopisto 2001

–  Työkokemus 1995-2014: Outokumpu, Patria, Metso, Moventas

–  Valmet 2016-

Katso LinkedIn-profiili

Merja

Merja (s. 1976)

– Kokonaisvaltainen joogaohjaaja, 2014

– Fysioterapeutti, 2009

– Filosofian maisteri, 2003

Työkokemus 1998- : PSOAS, Tilastokeskus, Orion, KSSHP, Jyväskylän kaupunki

seuraa meitä somessa

[custom-facebook-feed]

Ota yhteyttä!


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.