Kyllästyttääkö hukka työelämässä? Osallistu Lean-koulutukseen (3x8h)

Kirjoitettu 06.08.2019

Järjestämme yhteistyössä Jyväskylän koulutuskuntayhtymän Gradian kanssa Lean-koulutuksen

Haluatko kehittää ja johtaa yrityksen tai organisaation muutosprosesseja siten, että niiden avulla oikeasti saavutetaan muutoksia ja vaikuttavuutta organisaation toimintakulttuurissa? Nyt tarjolla on käytännönläheinen koulutuspaketti Gradialla.

Koulutus sopii hyvin esimies- tai asiantuntijatehtävissä toimiville sekä yrittäjille.

Koulutuksessa käydään läpi LEAN-prosessia ja -menetelmiä

1. JAKSO (2 päivää) – LEAN-filosofia ja ihmisten johtaminen

Lean ei ole menetelmä, vaan ihmisten johtamista. Menetelmien käyttöönottaminen ilman ihmisten johtamista, osallistamista ja ymmärtämistä epäonnistuu varmasti. Tällä jaksolla keskitytään muutosjohtamisen haasteisiin, ihmisen käyttäytymisen ymmärtämiseen ja siihen, miksi me emme halua muuttaa käytöstapojamme, jota LEAN-kulttuurin edistäminen ehdottomasti vaatii.

2. JAKSO (1 päivä) – Käytännön VSM (Value stream mapping)-workshop

VSM-workshopissa opetellaan LEAN-menetelmien syvällisempää ymmärtämistä ja käyttöönottamista. Opit, kuinka LEAN-prosessista tehdään nykytila- ja tavoitetila-analyysi arvovirtakartoituksen avulla.

SISÄLTÖ

  • Prosessin ymmärtäminen
  • Muutosjohtaminen yksilön näkökulmasta
  • Arvojärjestelmä
  • Asiakasarvotuotannon ymmärtäminen
  • Hukka
  • Virtaustehokkuus vs. resurssitehokkuus
  • Menetelmien ymmärtämistä: VSM (Value stream mapping), 5S, Visuaalinen johtaminen, FIFO, Gemba

Kouluttajana toimii valmentaja Markku Pykäläinen, Hyvinvoinnin Suurlähettiläät Oy

”Prosessien muutoksessa on aina kysymys toimintakulttuurin muutoksesta eli ihmisen käyttäytymisen muutoksesta. Usein Lean-kehitystoimia yritetään viedä organisaatioon työkalut edellä ja ihmetellään miksi mikään ei muutu. Tarvitaan siis kokonaisvaltainen ihmisten muutosprosessi. Olen ollut nyrkit savessa tekemässä laajamittaisesti prosessien kehitystä Lean-menetelmiä hyödyntäen esim. Valmetilla ja Moventaksella välillä onnistuen ja välillä epäonnistuen. Parhaimmillaan prosessin läpimenoaikaa saatiin lyhennettyä 60%”, kertoo Markku Pykäläinen, Hyvinvoinnin suurlähettiläät.

Ilmoittautuminen

Ilmoittautua voit yksilönä tai isompana ryhmänä yrityksestäsi. Mahdollisuutena on myös räätälöidä yrityksellenne täysin oma koulutus, jossa käsiteltävät prosessit otetaan suoraan teidän olemassaolevista prosesseistanne.

Ilmoittautuminen tapahtuu Gradian sivuilta, pääset ilmoittautumiseen tästä.

– Markku –

Lue myös: