Hyvinvoinnin Suurlähettiläät
Kun työyhteisövalmennus koskettaa riittävän suurta osaa yrityksen henkilöstöstä, voidaan puhua yhteistyökäyttäytymisen kehittämisprosessista. Yksi tärkeimmistä tehtävistämme on herättää työyhteisön jäsenet havainnoimaan omaa käyttäytymistään. Hyvinvoivan työyhteisön rakentaminen alkaa jokaisen sen jäsenen oman pään sisältä. Ilman oivalluksia omien käyttäytymismallien vaikutuksesta muihin ihmisiin, kehittyminen työyhteisön jäsenenä on mahdotonta.
Yhteistyökäyttäytymisen kehittämisprosessin aikana tutkimme esimerkiksi, missä työn tuloksellisuus valuu hukkaan, mikä tekee johtajasta huonon, millaista on terveellinen työyhteisön vuorovaikutus ja mitä tunteita työporukan ajattelun rajojen venytys aiheuttaa.
Valmennamme peilitunnelimetodimme avulla työyhteisön jäsenet tulemaan tutuiksi itsensä kanssa ja ymmärtämään sen avulla paremmin myös muita. Jäljitämme ja revimme silpuksi ajattelemattomat toimintamallit, jotka johtavat ristiriitoihin työyhteisössä.
Näin yhteistyökäyttäytymisen kehittämisprosessi etenee peilitunnelimetodin avulla:
Lisäksi vapaasti valittavia valmennuksia
-Webinaareja valituista aiheista
- Ryhmädynamiikan internaattijakso esim. 2-4 päivää, jossa ryhmä oikeasti laitetaan ilmiöiden äärelle (esim. Islanti, Espanja, Lappi)
- Firstbeat-mittaus, jos jaksaminen yleisemmin haasteena
- Keveämpiä virkistyspäiviä esimerkiksi luonnossa
”Suurin osa vuorovaikutuksen konflikteista syntyy työyhteisössä, koska emme ymmärrä toistemme tarpeita. Itsensä tunteminen ja sitä kautta erilaisten persoonien vahvuuksien hyödyntäminen työyhteisössä on yhteistä menestyville työyhteisöille. Työyhteisövalmennuksessa käytämme ohjauksellisia menetelmiä, joiden käyttämisellä on tutkitusti osoitettu olevan vahva yhteys yritysten kannattavuuteen.”
Markku Pykäläinen, CEO, Hyvinvoinnin Suurlähettiläät