työhyvinvointi

Työhyvinvoinnin tavoite: Ihmisen hyvä olo

Kirjoitettu 18.06.2019

Työhyvinvointi on ihan kaikkea

Minulta kysytään usein, mitä työhyvinvointi mielestäni on ja kuinka sitä tulee kehittää. Minulla ei ole siihen yksiselitteistä vastausta. Vastaus riippuu täysin yksilöistä ja ryhmästä. Ensin on tunnistettava, mikä on hyvinvoinnin kannalta juuri kyseisen ryhmän heikoin lenkki juuri sillä hetkellä. Se voi olla esimerkiksi johtaminen, esimiestyö, ryhmädynamiikka, yksilöiden psyykkinen tai fyysinen kunto. Väitän, että jos joku edellä mainituista ei ole kunnossa, ihmisen ei ole hyvä olla. Ja sen voi yleensä lukea tilinpäätöksen viimeiseltä riviltä.

Työhyvinvoinnin kautta parempi taloudellinen tulos

Alla oleva video kertoo pitkäaikaisen asiakkaamme Technosmartin kokemuksia työhyvinvoinnin kehittämisestä meidän valmennuksessamme. Technosmartin kanssa olemme käyneet läpi työhyvinvoinnin osa-alueita sitä mukaan, kun tarpeita olemme yhdessä tunnistaneet – ja matka jatkuu edelleen. Mihin työhyvinvointiin panostaminen on toimitusjohtaja Pekka Salonsaaren mukaan vaikuttanut? Katso video!

”Tekniset ongelmat ovat vähentyneet.”

”Työskentely asiakasrajapinnassa on sujuvampaa.”

”Taloudellinen tulos on parempi.”

Mikä on henkilöstöhallinnon syvin tarkoitus?

Toimitusjohtaja Salonsaari kertoo kokeneensa, että Technosmart on ulkoistanut osan henkilöstöhallinnostaan Hyvinvoinnin Suurlähettiläille. En sitä itse ole näin osannut ajatella, mutta lausahdus kätkee sisälleen mielestäni erittäin tärkeän sanoman. Henkilöstöhallintohan on kokonaisuudessaan todella laaja käsite, mutta mikä siinä on oleellisinta. Mikä on henkilöstöhallinnon perustehtävä? Videolla järjestelmäasiantuntija Vähäkainu toteaa: ”Olemme oppineet tuntemaan paremmin itsemme ja toisemme”. Tähän kun vielä lisätään Salonsaaren loppukommentti: ”Tärkeintä on, että ryhmä toimii saumattomasti”, niin olemmeko lähellä henkilöstöhallinnon perustehtävää? Tiedän – valitettavan monen mielestä emme. Voisiko henkilöstöhallinnon keskeisin tehtävä olla varmistaa, että työntekijät tuntevat itsensä ja toisensa paremmin, ja että ryhmät toimivat saumattomammin joka päivä? On helppo sanoa, että tuohan on jokaisen esimiehen tehtävä. Onhan se toki näinkin, mutta kuinka usein esimiehellä on tuohon aidosti mahdollisuus ja kyvykkyys? Mikä on teidän yrityksenne henkilöstöhallinnon perustehtävä?

– Markku –

Katso myös: