Hyvinvoinnin Suurlähettiläät

Hyvinvoinnin suurlähettiläät Oy

Kehitämme työyhteisöjen hyvinvointia kokonaisvaltaisesti: johtamista, esimiestyötä, yhteistyötä sekä työssä jaksamista. Tärkeimpänä tavoitteenamme on kehittää yksilöiden kykyä havainnoida omaa toimintaansa ja sen vaikutuksia ympäristöönsä. Menetelmämme ovat osallistavia, valmennuksellisia ja työnohjauksellisia.

Asiakaskokemus 24h sisällä palvelusta

Palvelu täytti tai ylitti odotukseni

Ei ihan tai lainkaan täyttänyt odotuksiani

Uskon vahvasti palvelun kehittäneeni minua / ryhmääni

Palvelu ei ehkä kehittänyt minua / ryhmääni

valmet_forward         Procemex_plain_RGB copy-logo   Polaraviation     enegia_hp Atrian_logo.svg     140px-Jyväskylä.vaakuna.svg     500px-Rovaniemi.vaakuna.svg      taiga  JAMK     REDU_logo_3tikka    Diskos_logo

”Oleellista ei ole mitä minä sanon, vaan se – mitä se sinussa aiheuttaa. Jos herätin tunteesi, olet jonkin tärkeän äärellä!”

 

Uskaltaudu epämukavuusalueellesi – se vie sinua eteenpäin!

Esimiestyön kehitys

Esimiestyön ydin palautuu esimiehen kykyyn tutkia omaa käyttäytymistään ja sen vaikutusta johdettaviin henkilöihin.

 

Lue lisää

Lean-kulttuurin kehitys

????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

Lean-filosofian ydin on asiakkaassa. Kaikki mahdollinen karsitaan, jolla ei luoda asiakkaalle arvoa. Tähän esimerkiksi arvovirtakartoitus (VSM) on erinomainen työkalu, kunhan se tehdään tarpeeksi käytännöllisellä ja tarkalla tasolla niiden ihmisten toimesta, jotka oikeasti toteuttavat kyseessä olevaa prosessia.

 

Lean-kehitys – lue lisää

Osallistava turvallisuusjohtamisen kehitys

Kuvaus päivityksen alla…

Työyhteisön kehitys

vene2

Valmennukset räätälöidään aina ryhmäkohtaisesti ja sisältö elää sen mukaan, millaisia ilmiöitä ryhmästä esiin nousee.

 

Lue lisää

Työhyvinvointi

Työntekijöiden työhyvinvointi ja työssäjaksaminen ovat elinehto asiakastyytyväisyyteen ja kannattavaan liiketoimintaan. Valmennamme työyhteisöjä kohti parempaa hyvinvointia ja jaksamista. Parasta työhyvinvoinnin kehittämistä oman työn ja työarjen kehittäminen.

 

Lue lisää

Työnohjaus

johtaminen

Työnohjaaja Markku Pykäläinen

 

Olen työskennellyt 20-vuotta teollisuudessa (Outokumpu, Patria, Metso, Moventas ja Valmet). Lähes koko urani olen toiminut esimies- ja johtotehtävissä. Esimiestyö on ollut aina intohimoni ja kiinnostuksen kohteeni. Erityisesti minua kiinnostaa ihminen ja sen toiminta sekä yksilönä että ryhmässä.

Olen saanut toimia erittäin hienoissa työyhteisöissä sekä erittäin huonoissa työyhteisöissä. Olen joutunut irtisanomaan paljon ihmisiä ja olen tullut itse irtisanotuksi. Olen kokenut burnoutin sekä toivattavasti auttanut joitakin olemaan kokematta. Olen saanut olla mukana yrityksen konkurssissa sekä nousukiidossa.

Koulutukseltani olen DI (Oulun yliopisto), EMBA (Jyväskylän yliopisto) sekä johdon ja esimiesten työnohjaaja (MIF – johtamistaidon opisto)

Lisäksi olen ollut yrittäjänä vuodesta 2013 lähtien ja saanut olla valmentamassa sekä työnohjaamassa satoja ihmisiä kohti parempaa työhyvinvointia sekä yhteistyökykyä.

Jos haluat työnohjaajaksi käytännönläheisen, avoimen ja suoran työnohjaajan – otahan yhteyttä.

Yritys

Hyvinvoinnin Suurlähettiläät on vuonna 2013 perustettu kahden hengen perheyritys. Tarjoamme palvelukokonaisuuksia yhteistyössä laajan yhteistyöverkostomme kanssa. Yrittäjinä toimivat Merja ja Markku Pykäläinen.

Palveluitamme on saatavilla myös Johtamistaidon Opiston (JTO / MIF) kautta JTO Partner-yhteistyön muodossa. Haluatko Markun puhumaan tapahtumaasi – se onnistuu MySpeaker:n kautta.

 

 

seuraa meitä somessa

 

Ota yhteyttä!


Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.