Blog

Suomalaiset myyntitavat raiskattu – tapaus Endora!


image not found

Kerronpa yrityksemme tarinan seikkailusta yritysrypäs Endoran kanssa – tämä on tapahtunut vuoden 2013 lopussa.

Endora Oy:llä on käytössään yli 30 tytäryhtiötä ja yritykseemme olivat yhteydessä Suomen118 sekä Suomen Yritysrekisteri (SYR). Kyseiset yhtiöt kauppasivat yrityksellemme näkyvyyttä ja löydettävyyttä netissä. En tiedä mitä kaikkea muuta nuo yli 30 muuta yhtiötä kauppaavat.

Tarkkaan mietitty tapa toimia

Sekä SYR:n että Suomen118:n toimintamalli oli identtinen. He ottivat yhteyttä puhelimitse ja esittelivät kohteliaasti itsensä ja yrityksensä. Yritysten nimet on valittu tarkkaan siten, että ilman selvitystyötä ne sekoittaa varmasti tunnettuihin yrityksiin. Suomen118:n tapauksessa he vielä korostivat, että kyseessä on nimenomaan se virallinen Suomen118 – varokaa huijareita, niitäkin on liikkeellä! Tarkoituksella halusivat sekoittaa itsensä Fonectan 118-palveluun.

Taitavaa keskustelua

Ensimmäiseksi he kysyivät, saavatko päivittää yrityksemme tiedot järjestelmäänsä. He eivät periaatteessa kauppaa yhtään mitään, mutta erittäin taitavan keskustelun päätteeksi he tulevat lopputulemaan, että sopimus kaupasta on syntynyt. Kysyessämme esimerkiksi: ”Jos tilaisimme palvelunne, miten se perutaan?” vastaukseksi saa: ”Ei tätä yleensä kukaan halua perua.”, ja sitten he vaihtavat nopeasti keskusteluaihetta.

Ainakin perintään saakka…

Kummankin yhteydenoton jälkeen meille jäi käsitys, ettemme todellakaan tilanneet mitään ja silti molemmilta kerroilta tuli lasku. Sähköpostireklamaation (asiakaspalvelu puhelimitse maksaa kuulemma maltaita) jälkeen he ottivat molemmilla kerroilla yhteyttä ja tarjosivat ”sovuksi” samaa palvelua puoleen hintaan. SYR:n tapauksessa asiakaspalvelija uskoi reilumpiotteista järkipuhetta ja perui tilauksen (jota ei ollut koskaan tehtykään). Suomen118:n kohdalla kävi toisin. Reklamaatiota ei hyväksytty ja lasku jäi voimaan. Laskua ei maksettu, jolloin tuli karhukirje tolkuttomalla korolla. Ilmoitin edelleen, etten hyväksy laskua, jonka jälkeen tuli kirje perintätoimistosta lisättynä perintäkuluilla. Perintätoimistolle ilmoitin, että olen riitauttanut maksun, koska en ole koskaan mitään tilannut. Laskut tässä tapauksessa pyörivät kympeissä ja sadoissa euroissa. Lopulta Suomen118:n asiakaspalvelija tarjosi sopua 60€ hintaan luvaten perua tilauksen. Tähän suostuimme, vaikka en hetkeäkään usko, että asia olisi tällä hyvä ja harmittaahan se pienikin palkkio kyseseille toiminnalle. Keskustelupalstoilta käy ilmi, että seuraavana vuonna tulee tuhansien eurojen lasku – sopimus on uusiutunut, kun sitä ei ole tiettyyn päivään mennessä irtisanottu.

”On kamalaa olla töissä Suomen118:lla”

Sääliksi käy myös yrityksen työntekijät. Yksi asiakaspalvelija kertoi, että on kamalaa tehdä tätä työtä. Hän kysyi olisiko meillä tarjota hänelle jotain työtä, ihan mitä vaan!

Lain harmaalla alueella

Liiketoimintamalli on mielenkiintoinen. Laki antanee mahdollisuuden tällaiseenkin toimintaan – ainakin, palveluntarjoajan itsensä mielestä. Mielestäni yrityksen toiminta rikkoo lakia tapauksessamme ainakin seuraavasti – otteet reklamaatiosta 18.6.2014:

  • Olette harhaanjohtaneet yrityksen nimessä. Ensimmäisen yhteydenoton jälkeen oletimme kyseessä olevan Fonectan tarjoama 118 palvelu.
  • Myyntimetodina olette käyttäneet useaan otteeseen painostamista (sekä alkuperäiseen tilaukseen että kompromissineuvotteluun). Ensimmäisessä puhelussa tiedustelimme mahdollisuutta perua tilaus – mahdollisuudesta ei kyselyistä huolimatta annettu selkeää vastausta. Ymmärsimme, että tilaus on mahdollista perua tutustumisen jälkeen.
  • Olemme puhelimitse sopineet 17.3. ettei Endora Oy ole missään yhteydessä Hyvinvoinnin Suurlähettiläiden kanssa ja Endora lupasi poistaa tietomme kaikista järjestelmistään.

Hyvät myyntitavat raiskattu!

Vielä suuremmin minua sylettää hyvien myynti- ja asiakkuustapojen raiskaaminen. Suomessa on voinut tehdä kauppaa luottaen hyviin tapoihin ja järkipuheisiin. Yrityksemme Hyvinvoinnin Suurlähettiläät antavat palveluilleen tyytyväisyystakuun – jos asiakkaamme eivät ole tyytyväisiä omasta mielestään palveluihimme, laskua ei tarvitse maksaa. Mielellään näkisin maailman menevän tähän suuntaan.

Ahneella on paskanen loppu!

Yleensähän tällaiset yritykset kaatuvat omaan ahneuteensa yrittäessään haukata liian isoa kakkua kerralla – eiköhän tässäkin näin tule käymään. Parhaimmillaan tämä bolag on vaihtanut kuitenkin yli 5M€ vuodessa eli kyllä huijattavia riittää ja toiminta jatkuu edelleen. Käsittämätöntä mitä kaikkea tässä maassa saadaan kiellettyä, mutta ei tällaista toimintaa!

Harva yrittäjä jaksaa käyttää aikaansa ja rahojaan tappelemiseen tai oikeudenkäynteihin. Itsekään en siis jaksanut viedä asiaa oikeuteen, mutten uskaltanut katsoa veisivätkö hekään. Sen sijaan ajattelin, että voihan tätä peliä pelata yhdessäkin. Lähetin heille kirjatun kirjeen (alla kopio). Kirje sisälsi seuraavanlaisen tarjouksen. Hieman mystistä on, että kirje ei mennyt kirjattunakaan koskaan perille osoitteeseen PL 21, 00211 Helsinki. Kirje kävi viereisessä postikonttorissa, josta se kääntyi Ouluun ja edelleen Kuopioon kunnes katosi. Posti ei kyselyistä huolimatta pystynyt kertomaan mitä tapahtui. Tällä viikolla (huhtikuussa 2015) jälleen Endoralta on soitettu kahteen kertaan kaupaten samaa sontaa.

endora_itella

 


 

TARJOUS: Mainossopimus sivustolle www.markkupykalainen.com

Kiitän kuluneesta määraikaisesta yhteistyöstä. Hyvinvoinnin Suurlähettiläät (2559206-5) ei halua olla yrityksenne eikä minkään tytäryhtiönne kanssa missään tekemisissä enää koskaan.

Mikäli kuitenkin te haluatte olla kanssamme yhteistyössä, tarjoamme teille mainossopimusta blogisivustolle www.markkupykalainen.com. Mainoksen esittämistavan määrittelee yksipuolisesti Hyvinvoinnin Suurlähettiläät.

HINTA

  • sopimuksen aloitusmaksu: 8900€ + voimassa oleva arvonlisävero
  • 499€/kk + voimassa oleva arvonlisävero

SOPIMUKSEN VOIMAANASTUMINEN

  • Tämä sopimus astuu voimaan välittömästi, kun kukaan Endora Oy:stä (1928657-1) tai mistään sen tytäryhtiöistä on yhteydessä millä tahansa tavalla yritykseen Hyvinvoinnin Suurlähettiläät.

SOPIMUKSEN VOIMASSAOLO

  • Astuessaan voimaan, tämä sopimus on voimassa 20 vuotta ja uusiutuu ellei sitä peruta tasan viisi vuotta ennen sopimuksen päättymistä. Muina ajankohtina sopimusta ei voi peruuttaa.

MAKSUEHTO

  • Ensimmäisen vuoden maksut laskutetaan yhdessä erässä välittömästi ensimmäisestä asiakkaan yhteydenotosta (14pv netto)
  • Vuodet 2-20: Koko vuoden maksut laskutetaan yhdessä erässä vuoden ensimmäisenä pankkipäivänä (14pv netto)

VAHVISTUS, VOIMASSAOLO JA PERUUTUS

Tarjous on voimassa toistaiseksi.

 

Yhteistyöterveisin,

Merja ja Markku Pykäläinen                   

 


Lisää uutisia Endorasta:

 

Endoran tytäryhtiöt (Lähde: Kauppalehti.fi)

ABC Netti-Info Finland
China Import
CityInfo Suomi
EräSawo
EuroNetti
Europe-Import
Fin For Finland
Games Visio Center
Golffari Finland
Idea Finland
Kala XO
Netin 118
Nettikioski
Näköradio
Russia Travel
Step 123
SunMax
Suomen BuC
Suomen Netinfo
Suomen Nettihakemistot
Suomen Nettikauppa
Suomen Patruuna
Suomen Telehakemisto
Suomen Telehaku
Suomen Turisti-Info
Suomen Yritysrekisteri
Suomen Yritysrekisteri – SYR
Suomen118
Suomi-Info
Talviopas
World Import
WTavel

Leave a comment

Your email address will not be published.

Time limit is exhausted. Please reload CAPTCHA.