Prosessien muutoksessa on aina kysymys toimintakulttuurin muutoksesta eli ihmisen käyttäytymisen muutoksesta. Usein Lean-kehitystoimia yritetään viedä organisaatioon työkalut edellä ja ihmetellään miksi mikään ei muutu. Tarvitaan siis kokonaisvaltainen ihmisten muutosprosessi.

Yhdessä kohti asiakasta

Lean-filosofian ydin on asiakkaassa. Kaikki mahdollinen karsitaan, jolla ei luoda asiakkaalle arvoa. Tähän esimerkiksi arvovirtakartoitus (VSM) on erinomainen työkalu, kunhan se tehdään tarpeeksi käytännöllisellä ja tarkalla tasolla niiden ihmisten toimesta, jotka oikeasti toteuttavat kyseessä olevaa prosessia.

Asiakasajattelun keskiössä on ymmärtää kaikki hukat asiakkaan näkökulmasta. Voit vaikka ajatella, miltä toiminta näyttää asiakkaan silmin, jos he seuraisivat oman tuotteensa valmistumista 24/7 tilauksesta toimitukseen. Montako prosenttia ajasta asiakas katsoisi tilannetta, jossa ei tapahdu yhtään mitään?

Lean-kulttuurin kehitystä nyrkit savessa

Olemme olleet nyrkit savessa tekemässä laajamittaisesti prosessien kehitystä Lean-menetelmiä hyödyntäen esim. Valmetilla ja Moventaksella välillä onnistuen ja välillä epäonnistuen. Parhaimmillaan prosessin läpimenoaikaa saatiin lyhennettyä 60%. 

Helpdesk palvelee maksutta

Kohtasitko vaikean tilanteen esimiehenä, etkä oikein tiedä miten se kannattaisi käsitellä työyhteisön kanssa? Varaa maksuton sparrausaika Helpdeskistä.