fbpx

Työyhteisötaidot - unelmatiimiksi vuodessa

Työyhteisötaidot – ryhmän kehittäminen – tiimityö – yhteistyö

Hyvinvoinnin Suurlähettiläät

– Taustaa, työyhteisötaidot ja niiden kehittäminen –

Työyhteisön kehittäminen on yksinkertaisesti järkevää. Hyvin toimiva ryhmä on tehokkaampi ja tuottaa paremmin kuin huonosti toimiva ryhmä – pitkällä aikavälillä ROI 3,4 x parempi! Työyhteisötaitojen kehittäminen maksaa itsensä siis takaisin nopeasti. Jos taas ryhmä ei toimi hyvin, kustannus sekä inhimilliset menetykset ovat suuria. Alla Harward Law Schoolin listaus vuodelta 2018 / D. Shapiro

  1. Tilanteet vaikeutuvat ja aikaa kuluu asianomaiselta, esihenkilöltä sekä HR:ltä tilanteiden selvittelyyn (kaikki aika on pois perustehtävien suorittamisesta)
  2. Stressi ja sen heikentävät vaikutukset yksilöiden tilannetajuun ja terveyteen lisääntyvät
  3. Tunteiden ja suruprosessin energiaa syövä ja työtehoa vähentävä vaikutus lisääntyy
  4. Tilannetaju heikkenee alentaen päätöksentekokykyä => syntyy huonoja päätöksiä hitaasti
  5. Työntekijöiden motivaatio romahtaa (ei pelkästään asianomaisten, vaan myös ympärillä olevien)
  6. Jännittynyt ja negatiivinen ilmapiiri tarttuu muihin työyhteisön jäseniin
  7. Vaihtuvuus lisääntyy
  8. Rekrytointikulut, perehdytys, osaamisvaje
  9. Lopulta voi syntyä mainehaittoja organisaatiolle ja työntekijöille

 

Työyhteisö, joissa yhteistyö toimii ja keskusteluälykkyys on hyvällä tasolla, reagoivat viisi kertaa nopeammin taloudellisiin ongelmiin ja välttävät 75% todennäköisemmin työturvattomuudesta johtuvat onnettomuudet kuin muut. / Patteron, Kerry, Grenny, Al., Crucial conversations, 2012

  • 70% ihmisistä välttelee vaativia keskusteluja esihenkilönsä, kollegansa tai alaisensa kanssa.
  • 34% on lykännyt hankalaa keskustelua vähintään kuukaudella – 25% yli vuodella

 

– Tavoite työyhteisötaidot valmennuksessamme –

Tavoitteena on rakentaa valmennettavasta ryhmästä unelmatiimi vuodessa. Unelmatiimi on yhtenäinen, jossa ihmiset tuntevat hyvin toisensa ihmisinä ja jokainen kokee olonsa psykologisesti turvalliseksi. Unelmatiimissä jokainen uskaltaa kertoa avoimesti mielipiteensä, uskaltaa olla asioista erimieltä, uskaltaa näyttää tunteensa sekä heikkoutensa. Jokainen voi olla vapaasti sellainen kuin on. Ei tarvitse pelätä, että toiset nolaavat, hylkäävät tai rankaisevat, vaikka kaikki ei aina menisikään parhaalla mahdollisella tavalla. Ei tarvitse feikata eikä peitellä mitään. Riittää, kun on sellainen, kuin on. Tämä ei tietysti tarkoita, että kukaan voi tietoisesti käyttäytyä huonosti.

Unelmatiimissä uskalletaan käydä kiivaitakin keskusteluja muistaen ottaa hiljaisempienkin näkemys huomioon. Ristiriitojen ilmaantuessa, ne tunnistetaan ja uskalletaan käsitellä nopeasti ihmissuhteita heikentämättä. Unelmatiimissä on selkeä päätöksentekoprosessi, jonka lopputuloksiin jokainen tiimin jäsen sitoutuu ja aidosti seisoo niiden takana, vaikka itse ei aina samaa mieltä päätöksen mielekkyydestä olisikaan.

Muutoksen keskiössä on oppia ymmärtämään omaa käyttäytymistä paremmin sekä omin että toisten silmin, tiedostaa muutostarpeet, kokeilla muuttaa omia tapojaan ja lopulta onnistumisten sekä epäonnistumisten kautta lisätä itsetuntemusta ja kasvaa ryhmän jäsenenä (Kolb, oppimisen kehä, 1984)

Esihenkilöiden kehitys

Katso Technosmartin kokemukset työyhteisön kehittämisestä kanssamme

– Esimerkki valmennuksen sisällöstä, työyhteisötaidot ja niiden kehitys –

Esimerkiksi johtoryhmä, eri toimintojen päälliköt tai työntekijäryhmä, joiden tulee tehdä yhdessä hyvää yhteistyötä – max. 10 hlöä

  • Henkilökohtaiset haastattelut – tavoitteena on rakentaa psykologista turvallisuutta ja saada osallistujien oma näkemys valmennettavasta ryhmästä ja sen jäsenistä
  • Kick off-tilaisuus (2h)
  • Kolme valmennuspäivää (3x8h)
    • Valmennuspäivien aiheet valitaan ryhmässä nousseiden ilmiöiden perusteella. Ensimmäisen valmennuspäivän tavoitteena on luoda yhteinen tilannekuva ryhmästä sekä rakentaa psykologista turvallisuutta, jotta jatkossa ryhmä kykenee nostamaan keskusteluun oikeita ja tärkeitä asioita.
  • Ryhmätyönohjaukset 10×1,5h
    • Työnohjauksissa käsitellään osallistujien arjessa kohtaamia haasteita eli osallistujien konkreettisia käytännön tapahtumia, joissa ryhmän haasteet esiintyvät. Osallistujat kokevat asiat omakohtaisina ja innostuvat helposti kehittymään. Samalla osallistujat oppivat käsittelemään haastaviakin asioita ja ryhmän keskustelukulttuuri kehittyy.
  • Henkilökohtaiset sparraukset etänä tarpeen mukaan
  • Suunnittelupalaverit tilaajan kanssa 45-90min / valmennuspäivä
  • Optio: Persoonallisuus-/käyttäytymistutkimus – voidaan tehdä sovittaessa missä vaiheessa kehitysprosessia tahansa.
    • Esim. Peili, DiSC, Resilienssi, Luontaiset taipumukset…
Työyhteisötaidot

Lue asiakaskokemus, kun työyhteisötaidot oli pahoinvoiva

– Aikatauluesimerkki, työyhteisötaidot ja niiden kehitys –

  • KK1:           Haastattelut, kick-off ja 1. valmennuspäivä
  • KK2-6:       5 ryhmätyönohjausta
  • KK7:           Loma
  • KK8:          2. valmennuspäivä
  • KK9-13:     5 ryhmätyönohjausta
  • KK14:         3. valmennuspäivä

Valmennukseen käytetty aika maksaa itsensä nopeasti takaisin, koska valmennuksissa käsitellään arjen asioita, joita pitäisi käsitellä muutenkin. Tässä prosessi ne tulee käsiteltyä nopeasti, tehokkaasti ja monipuolisesti koulutetun valmentajan tukemana.

–  Hinta –

Toteutuneet hinnat ovat tyypillisesti yhdelle alle kymmenen henkilön ryhmälle olleet noin 30k€ eli 14 kuukauden prosessi yhdelle henkilölle maksaa noin 200€/kk. Kun osallistuja- ja ryhmämäärä kasvaa yhdessä prosessissa, myös hinta/hlö pienenee. Me haluamme palvella asiakasta kokonaisvaltaisesti ja oppimiseen liittyy vahvasti myös asiakkaan kokonaiskokemus. Tämä tarkoittaa sitä, että tyypillisesti valmennuksemme järjestetään erittäin laadukkaissa tiloissa. Esimerkkeinä mainittakoon: Kuokkalan kartanoFinlayssonin PalatsiMaikkulan kartano ja Krapihovi. Asiakas saa halutessaan myös itse valita valmennuspaikan. Kaikki kustannukset sisältyvät meillä yllä mainittuun hintaan – mitään ei lisätä laskulle myöhemmin.

– Varaa keskusteluaika –

Heräsikö kiinnostuksesi saattaa tiimisi unelmatiimiksi työyhteisötaitoja kehittämällä? Jos heräsi, niin varaa alta aika yhteiselle keskustelulle, niin mietitään yhdessä millainen valmennus teille olisi hyvä.

 

Referenssejämme

Referenssit

Vastaan tulleita esimerkkejä aiheista ja valmennussisällöistä

Työyhteisön kehittäminen

Työyhteisön kehittäminen: Esimerkki koko kehitysprosessin sisällöstä

Työyhteisön kehittäminen

Työyhteisön kehittäminen: Esimerkkejä työnohjausten aiheista

 

Lue lisää ajatuksiamme työyhteisötaidoista tästä

 

– Varaa keskusteluaika ja laitetaan yhdessä esihenkilötyö kuntoon vuodessa –

Ota yhteyttä

    Ota yhteyttä




    Tilaa Hyvinvoinnin Suurlähettiläiden uutiskirje

    Ole aito

    Aitous on johtajan tärkein ominaisuus. Aitous vaati vahvaa itsetuntoa ja itsensä hyväksymistä sellaisena kuin on. Joskin ammattimaisuus vaatii toisinaan omien tunteidensa peittämistä, niin aitous puolestaan vaatii omien tunteiden ja heikkouksien näyttämistä. Niin tai näin – jos et esimiehenä muuhun kykene, ole aito! -Markku Pykäläinen, johtamiskulttuurin kehittämisprosessien valmentaja