asiantuntemusta

Asiantuntemusta prosesseihin

Kirjoitettu 24.01.2014

Haluan tarjota asiantuntemusta ja osaamista käyttöösi. 17-vuoden työkokemus Suomen suurimmilta työnantajilta (Outokumpu, Patria, Metso, Moventas) on kartuttanut monenlaista osaamista ja uskon, että minulla on annettavaa sinulle tai yrityksellesi – kokemusta realiteeteista yhdistettynä innovatiiviseen ajatteluun.

Ennen ”vieraalle” siirtymistä, hoidin kesät ammattikalastusta sekä maatalouden töitä. Viisi isorysää ja kolme pienempää opettivat minulle raakan työn tekemisen taidon. Keliin katsomatta joka aamu oli ensimmäisen rysän perä veneen päällä ennen viittä. En pelkää edelleenkään vetää haalareita niskaan ja tarttua rautakankeen. Päinvastoin – teen sen erittäin mielläni.

Osaamista toimintaprosesseihin

Kokemusta prosessien suunnittelemisesta sekä johtamisesta minulla on noin kymmenen vuoden ajalta. Omat pääperiaatteeni toimivalle prosessille ovat:

Lähtökohta 1 toimivaan prosessiin:

Jos et pysty kuvaamaan yksinkertaisesti prosessiasi, et pysty sitä myöskään toteuttamaan järkevästi.

Lähtökohta 2 toimivaan prosessiin:

Toiminnanohjausjärjestelmä on Jumala. Jos asia ei ole toiminnanohjaus-järjestelmässä, sitä ei ole olemassa.

Lähtökohta 3 toimivaan prosessiin:

Harjakainen oli niiiin oikeassa. Kuka vastaa – ninnnannunna!! Ilman selkeitä vastuita prosessi ei tule koskaan toimimaan.

http://www.erepublik.com/en/article/lets-talk-game-theory-eaustralia-war-v-treaties-2209163/1/20

Valitse: ProsessiSafari!

Värähtelymekaaniikan osaamista

Koulutukseltani olen lujuuslaskija – Pramilan Antin kovan koulun käynyt. Olin lujuuslaskijana Patrian Rosetta-luotainprojektissa. Rosetta on nyt käväissyt noin miljardin kilometrin päässä maapallosta ja lähetti 20.1.2014 viestin ”Hello World” eli lie laskennat ainakin sinnepäin.

Värähtelytutkimuksia olen tehnyt yli sadalle paperikoneelle ympäri maailmaa. Väitän, että sellaista värähtelyilmiötä ei ole olemassa, jonka juurisyytä en löydä ja pysty antamaan siihen korjaavaa toimenpide-ehdotusta.

Moventaksella olin vastuussa lähes koko työurani 2008-2014 tuotetestauksesta. Tuotetestaus sisältää värähtely-, melu-, öljynpuhtaus- ja lämpötilamittaukset.

http://www.esa.int/fin/ESA_in_your_country/Finland/Komeettaluotain_Rosetta_laehdoessae

Varmuutta projektien johtamiseen

Metsolla johdin vuosina 2001-2008 menestyksekkäästi kymmeniä laajoja koneanalyysi-projekteja, joihin osallistui 20-30 asiantuntijaa. Keskeisin ajatukseni aina on miettiä lisäarvoa asiakkaalle. Mitä arvoa pystyn asiakkaalle tuottamaan ja miten ylitän asiakkaan odotukset.

Moventaksella olin projektipäällikkönä edelleen yhden Euroopan moderneimman tehtaan rakentamisessa vuonna 2008. Kahden hehtaarin tuotantolaitos oli tuotannossa vuodessa siitä hetkestä, kun ensimmäiset puut kaadettiin tontilta.

Lisäksi johdin Moventaksen kokoonpanotehtaan tuotannon siirtoprojektin Karkkilasta Jyväskylään vuonna 2012.

http://www.moventas.com/images/files/Facility/Ikola_Assembly_2.jpg

 

Ammatillinen profiili

LinkedIn saa sen kertoa