ryhmädynamiikkavalmennus

Ryhmädynamiikkavalmennus – meille sopiva

Kirjoitettu 05.06.2015

Vietimme hienon torstaipäivän 21.5. Atrian teollisen prosessin johtoryhmän kanssa loistavissa ArtCatering:n tiloissa ja aiheena oli ryhmädynamiikkavalmennus. Johtoryhmän vastuulla ovat Atrian laatu, tuotekehitys sekä tuotanto.

Perustehtävä selvillä: Lisäarvoa asiakkaalle ryhmädynamiikalla sekä loistavilla prosesseilla

Etukäteistehtävänä oli tutustuttu omaan temperamentti sekä jokainen oli itsenäisesti miettinyt mikä oli juuri tuon ryhmän perustehtävä. Tällä ryhmällä oli kaikkein yhtenäisin näkemys ryhmänsä perustehtävästä, mitä valmennuksissani on vastaan tullut: lisäarvoa asiakkaalle, joka vaatii ryhmältä erinomaista ryhmädynamiikkaa sekä mallikkaasti toimivia teollisia prosesseja. Päivän aikana kaiveltiin monesta näkökulmasta, mitä tämä käytännössä tarkoittaa ja millaisia haasteita ja vahvuuksia tästä ryhmästä löytyy, jotta perustehtävä toteutuu mahdollisimman hyvin.

Onnistumisen avaimet: selkeä päämäärä

Päivän aikana etsittiin myös tulevaisuuden onnistumisen avaimia. Lähestymistavaksi valittiin aikaisempien onnistumisten tarkastelu analyyttisesti. Juurisyyksi juuri tämän ryhmän onnistumisille löytyi se, että ryhmällä täytyy olla päämäärä kristallin kirkas. Selkeä päämäärä yhdessä toimivan ryhmädynamiikan kanssa johtaa motivoituneeseen ja muutoskykyiseen organisaatioon.

ryhmädynamiikka

Ihmisten johtamista positiivisuudella

Yhtenä oivalluksena itselleni nousi ryhmän keskusteluista ajatus, että yleensä johtaminen ihmisen tai ryhmän kautta toteutuu vasta, kun vastaan tulee ryhmään tai henkilökemiaan liittyviä ongelmia. En ollut asiaa noin ajatellut, mutta tuossa taitaa olla vinha perä. Onneksi on saatavana ryhmädynamiikkavalmennusta vaikkapa Hyvinvoinnin Suurlähettiläiltä, niin fiksuimmat ryhmät voivat perehtyä ryhmiensä saloihin jo ennen ongelmia. ”Dream-team”-omaiseen työskentelyyn eli varsinaiseen toimintavaiheeseen ei ryhmä voi päästä ilman ongelmia. Kuohuntavaihe kuuluu jokaisen toimivan ryhmän elinkaareen – näin ainakin Tucman totesi tasan 50-vuotta sitten.

Palaute valmennuksesta

PalauteAvoimet palautteet

Päivä oli kokonaisuutena hyvä. Päivässä voi päästä hyvään alkuun ja meille taisi käydä niin. Valmista tuossa ajassa ei ehdi tulla ja jäikin tunne, että ehdittiin raapaista vasta pintaa. Se kuitenkin tiedostettiin ja tästä on hyvä jatkaa eteenpäin. Ryhmäkokomme tuntui toimivalta. Vaikka ensin suhtauduin tuohon tornitehtävään hiukan epäilevästi, se ylitti odotukset. Siinä tuli meidän toimintatapa selkeästi esille. Siitä on aikaa, kun viimeksi on naurattanut noin paljon.”

”Vaihtelevan monipuolista ohjelmaa joka pakotti irtautumaan arjen rajoitteista. Toi uutta esiin ryhmän jäsenistä.”

”Tilaisuudelle oli tarve ja porukka lähti hyvin mukaan”

Hyvin organisoitu ja puitteet olivat kunnossa.”

”Kiitos erittäin onnistuneesta päivästä/vrk :sta. :)) Tämä tarkoittaa noin 20 h yhdessäoloa ryhmässämme eli aamu klo 5.30 – yömyöhään 01.30 eikä kyllästyttänyt yhtään. Päivä oli mielenkiintoinen ja avartavaa tiimityöskentelyä ja vähitellen toisiimme tutustumista. Illan keskusteluissa pääsimme päivän kokemusten johdattelemana aikas syvälliselle tasolle. Ruokatarjoilut olivat käsittämättömän herkullisia, monipuolisia ja kauniisti katettuja. Itsetehty jäätelö oli maailman parasta. :)) Koulutustilat olivat tyylikkäät ja toimivat. Kiitos vielä kaikille järjestäjille. Lämmöllä muistelen päiväämme ja varmasti hyödynnän ryhmädynamiikan oppeja tiimityöskentelyssämme. Aurinkoista kesää!!!”

”Hieman jotkin osiot jäi pintapuolisiksi, eli ehkä vähemmän ja syvemmin”

”Tämä oli hyvä näin meillä, mutta passiivisemmalla ryhmällä toinen konkreettinen ryhmätyö voisi aktivoida tiimityöskentelyä.”

– Markku –