Johtamiskoulutus: mukana Ville Tolvanen

Kirjoitettu 13.01.2014

Ryhmädynamiikkaa, digitalisaatiota, verkostoitumista sekä erästelyä!

Lähde Villen ja Markun mukaan uudentyyppiseen koulutustilaisuuteen Sevettijärvelle 3.-6.4. – kahdeksan ensimmäiseksi ilmoittautunutta sopii mukaan! Kyseessä on kokemuksellinen johtamisen oppimistapahtuma.

Kokemuksia itsestä sekä ryhmästä

Kuten tiedetään, oppiminen tapahtuu usein parhaiten kokemusten kautta – siksi tämä koulutus on rakennettu kokemusten ympärille. Johtamisen ensimmäinen lähtökohta on ymmärtää oma käyttäytyminen ja sen jälkeen ymmärtää, millaisia ilmiöitä erilaisissa ryhmissä on. Ryhmällä tarkoitan tilannetta, jossa emme ole täysin yksin. Tällä reissulla tulemme tekemään erilaisia kokemuksellisia harjoituksia ja kisailuja, joiden kautta ymmärryksesi itsestäsi ja ryhmien dynamiikasta tulee lisääntymään. Kokeillaan yhdessä, millaiselle tasolle saamme reissuryhmän!

Digitalisoituminen on aikamme suurin mullistus

Jokaisella reissulla on myös joku erityinen teema. Tämän reissun teema on liiketoiminnan menestyksellinen digitalisoiminen. Reissulle mukaan lähtee itse digitalisaation ruumiillistuma Ville Tolvanen!

Muutosta on vaikea tunnistaa. Se ei välttämättä näy, tunnu, haise tai maistu yrityksen arjessa. Johdolle muuttuva toimintaympäristö ei välttämättä näy ollenkaan. On siis erittäin vaikea ymmärtää, milloin muutos on välttämätöntä. Näyttäisi olevan erittäin vaikea myös tunnistaa, milloin muutos on aloitettava. Liian usein se tapahtuu pakon edessä. Miksi et muuttuisi hyvän sään aikana? Digitalisoitumisen kohdalla se aika on viimeistään NYT!

Kaikki mikä voi, digitalisoituu. Tuotekehitys, asiakaspalvelu, myynti, hankinta jne. laajenevat verkkoon ja verkostoihin. Yrityksistä tulee sosiaalisempia, avoimempia ja parhaat hyödyntävät ensimmäisenä verkostojen mahdollisuudet liiketoiminnassa. Jokaisella yrityksellä tulisi olla palvelustrategia verkkoon. Miten digitalisoituminen vaikuttaa sinun liiketoimintaasi tai alaasi? Näihin kysymyksiin ehkäpä löytyy yleisiä vastauksia verkosta – yllätys sinällään, mutta osaatko kääntää asian omalle kohdallesi? Mitä digitalisoituminen tarkoittaa juuri sinun tai yrityksesi kohdalla? Nyt sinulla on poikkeuksellinen mahdollisuus saada konkretisoitua digitalisaatio. Pääset kolmeksi päiväksi Villen kanssa pohtimassa asiaa juuri sinun näkökulmastasi.

Lisää Villestä:

Sevettijärvelle

Vaikka keskeisin sisältö tulee ryhmädynamiikasta ja digitalisoitumisesta, emme tietystikään sulje silmiämme ympäristölle, jossa koulutus tapahtuu. Oleellinen osa oppia tulee maastoharjoituksista, joista keskeisimpänä on perjantain pilkkireissu rautuvesille. Jokainen saa alleen oman moottorikelkan ja ympärilleen erämaan. Riippuen joukkueen kalastustaidosta joukkue joko syö todella hyvin tai sitten vähän vaatimattomammin päivän aikana – otamme varalta verkot mukaan, joten jospa jokainen kalan makuun pääsisi. Lauantain ohjelmaa sorvaillaan paikanpäällä asiakastarpeen mukaan.

Sevettijärvellä aktiviteeteista vastaa Pohjolan Erämestareiden Henri Orre. Lasken erästelyssä itsenikin vahvasti saamamieheksi, mutta kylläpä minä Henkan rinnalla itseni oppiklopiksi tunnen. Henkka on hoitanut ammattitaidolla erämatkailua Lapissa jo toistakymmentä vuotta.

 

Verkostoituminen

Verkostoituminen on tärkeä osa liiketoimintaa. Lähditpä tälle reissulle yksin, kaverisi, työryhmäsi, asiakkaittesi tai sidosryhmäsi kanssa, niin luvassa on ryhmäläisten keskinäisen sosiaalisen pääoman merkittävä kasvu. Tässä on nyt parin tuhannen taalan paikka rakentaa elinikäisiä suhteita!

Ohjelma

Alustavasti ohjelma on seuraava. Alustavalla tarkoitan sitä, että pyrin elämään kanssanne reissulla hetkessä. Jos tunnistan, että ryhmän tarve on jotain muuta kuin mitä ohjelmassa lukee, niin silloin pyrimme tekemään sitä jotain muuta. Lukittua ohjelmaa ei ole kuin lennot.

Torstai 3.4.

12.30 Kokoontuminen O’Learys-ravintolan Leijonakabinettiin (Terminaali 2, Helsinki-Vantaa Lentoasema)

12.30-13.30 Ryhmäytyminen alkuun / Markku

13.30-14.15 Lounas

14.15-15.30 Digitalisoituminen / Ville

16.10-17.45 Siirtyminen Ivaloon, AY471

18- Siirtyminen Sevettijärvelle, majoittuminen ja ruokailu

Perjantai 4.4.

7.30-8.30 Aamupala

Jos on hyvän sään aika, lähdemme maastoon heti aamupalan jälkeen!

8.30-9.30 Ryhmädynamiikkaharjoitus / Markku

9.30-11.00 Digitalisoituminen 2 / Ville

11.00-11.45 Lounas

12=> Kokemuksellinen ryhmädynamiikan maastoharjoitus ympäristönä erämaa ja rautupilkintä

n.20.30 Iltapalavisa

Lauantai 5.4.

7.30-8.30 Aamupala

8.30-9.30 Ryhmädynamiikkaharjoitus / Markku

9.30-11.00 Digitalisoituminen 3 / Ville

11.00-11.45 Lounas

12.00-18.00 Kokemuksellinen ryhmädynamiikan maastoharjoitus

20.00=> Tulos-/reflektioillallinen

Sunnuntai 6.4.

9.00-10.00 Aamupala

10=> Pakkailut ja siirtyminen Ivalon lentokentälle

13.30-15.05 Lento Helsinki-Vantaalle, AY466

Majoitus

Ensisijaisesti pyrimme viettämään aikaa taivasalla, järvellä, laavulla ja rantasaunalla. Majoittumiseen käytössämme on Sevettijärven rannalla oleva huoneisto, jossa on viisi makuuhuonetta, oleskelutilat sekä sauna. Huoneisto sijaitsee Sevetin baarin läheisyydessä.

Sisältö

Hinta sisältää kaiken mitä reissulla tarvitset. Toki lämmintä ulkoiluun sopivaa vaatetta kannattaa ottaa mukaan, vaikka esimerkiksi kelkkailuvarustus löytyy paikan päältä.

  • Ville Tolvasen luennot
  • Markku Pykäläisen ohjelmat
  • Lennot HEL-IVL-HEL. Jos näet järkevämmäksi jonkin muun siirtymisvaihtoehdon Ivaloon kohdallasi, niin sovitaan siitä erikseen
  • Kuljetukset Ivalon lentokentältä Sevettijärvelle ja takaisin
  • Majoitukset, vuodevaatteet, pyyhkeet ja ruoat
  • 1vrk kelkkavuokran bensoineen
  • Pilkkiretki ottipaikoille – kahden kokeneen eränkävijän opastamana
  • Vakuutukset Pohjolan Erämestarien toimesta Ivalon lentokentältä alkaen ja päättyen Ivalon lentokentälle.

Hinta

2300€ + alv. 24%.

Ilmoittautuminen

Varaus matkalle tehdään sähköpostitse markku.h.pykalainen@gmail.com. Matkalle otetaan kahdeksan ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maksuehdot

Varauksen jälkeen saat vahvistuksen varauksestasi sekä ennakkomaksulaskun 500€ + alv.24% (14pv netto). Loppusumma laskutetaan matkan jälkeen. Veloitukset peruutustapauksessa: 23.2 saakka 100€ (ennakkomaksusta palautetaan 400€), 23.2. jälkeen ennakkomaksua ei palauteta. Matkalle lähtevän henkilön voi vaihtaa veloituksetta 30.3. saakka.

 

Lisätietoja: markku.h.pykalainen@gmail.com, puh. 040 593 9861

Tervetulleeksi teidät toivottavat: Markku, Ville & Henkka