Hyvinvoinnin Suurlähettiläät analyysit
Arvioinnin perusteella saadaan laaja käsitys eri sidosryhmien näkökulmasta. Tämän perusteella voidaan tunnistaa työntekijän kehitystarpeet ja luoda toimenpidesuunnitelma työyhteisön jäsenenä kehittymistä ja työssäoppimista varten.
Arvioinneissa on aina myös sanallisen palautteen osuus, josta henkilökohtaiset kehittymiskohteet usein löytyvät. Itsearvioinnin lisäksi palautetta voi kerätä kollegoilta, omalta esimieheltä, yhteistyökumppaneilta ja asiakkailta. Suosituksena on, että vastaajia olisi 5-10 (kuitenkin vähintään kolme), näin tuloksesta saadaan kattava. Kysely toteutetaan sähköisesti selainpohjaisessa järjestelmässä, joka takaa ehdottoman turvallisuuden ja luottamuksellisuuden. Vastaajat vastaavat sähköpostilinkin kautta kyselyyn ja vastaaminen kestää 15-30 minuuttia.
Kysely sisältää noin 70 kysymystä kahdeksalta eri osa-alueelta:
Myös 360-arviointi yhteistyökäyttäytyminen puretaan ensin ryhmäkohtaisesti, jonka jälkeen kaikkien kanssa käydään henkilökohtainen palaute omien tulosten pohjalta. Palautteenantajana sekä valmentajana voi toimia vain 360-arviointiin pätevöitynyt henkilö.
360-arviointia käytetään yleensä Työyhteisövalmennuksen tai Yhteistyökäyttäytymisen kehittämisprosessin aloittamisen yhteydessä alkukartoitustyökaluna, mutta sen voi yhdistää myös muihin valmennuksiin tai tehdä erillisenä tutkimuksena.