Hyvää itsenäisyyspäivää rintamalta

Kirjoitettu 07.12.2013

Hieman harmistuneena olen seurannut valtaisaa huomiota, jonka eilinen mellakka sai. Ikävää, että ihmiset haluavat jakaa sitä tarinaa ja asennetta. Mielestäni parempi vaihtoehto on vaieta koko asiasta ja vielä parempi olisi jakaa sitä asennetta, jota itse pitää tärkeänä. Siksipä halusin ja sain kirjoittajan luvan jakaa seuraavan itsenäisyyspäivän toivotuksen rintamalta.

Isoisäni kirjoitti talvisodasta isoäidilleni:

”Waimo rakkaani. Terveiset lämpimät taas täältä jostaki. Olemme nyt 45 kilometriä rajalta. Pakkasta on ollut 37 astetta hyvin olemme tarkentuneet, meillä on lämpimät vilttisaappaat. Teltta, jossa olimme, on hyvin lämmin. Ryssät ovat meitä hauskasti tervehtineet. Eilen 17.päivä oli Ryssän pommikoneita meidän päällämme. Laskivat alas, luulimme tulevan pommeja mutta pudottivatkin leipää ja mahorkkaa. Luulivat olevan omia joukkoja. Pojat juttelivat, että täytyy olla piilossa kun Ryssät heittelee leipäsäkeillä.

Mitenkä olette siellä kotona jaksaneet, onko ollut kylmiä ilmoja? Koita vaan Anna laittaa lämmintä yllesi ja pikkuväelle myös. Koita vaan rohkaista itseäsi. Se kun sieltä kotoa lähdin pysyy aina mielessäni. Kuvasi on aina silmissäni. Se minua vahvistaakin kestämään sodankin keskellä.”

Kiitos, että jaksoitte ja kestitte.
Hyvää itsenäisyyspäivää!

Tiina Nuortimo