ulos

NYT – ULOS – HETI!!

Kirjoitettu 03.04.2014

Aivomme urautuvat todella voimakkaasti. Tämän olen saanut kokea lyhyen yrittäjäuran aikana usein. Todella monia asioita huomaan tekeväni samalla tavalla kuin aina ennenkin, vaikka tiedän että järkevämpi olisi tehdä jotenkin toisin. Vaikka olen tiedostanut, että aivojen tapana on toimia, kuten ne ovat tottuneet toimimaan – siltikin toimin samalla tavalla.

Ulos aurinkoon!

Yksi esimerkki ovat päivärutiinit. Usein napotan kahdeksasta neljään koneen ääressä – tehokkuus ja tuottavuus ovat kaukana. Tänään sentään älysin lähteä pitkälle juoksulenkille koirani kanssa auringon paisteeseen, kun sellainen sattui olemaan. Tuolla retkellä sain niin paljon innovaatioita, että niillä työstää yrittämistä taas pitkän tovin – tunnin aikana paljon enemmän kuin viime viikolla yhteensä. Kiitos vaimon, että älysin lähteä. Hän totesi viime viikolla, että on se vaan samanlaista pusertamista tuo yrittäminenkin kuin palkkatyön tekeminen.

Ulos lounastauolle!

Mieleeni tuli Patrialla työskentelyaikani vuosituhannen taitteessa. Asuin lähellä työpaikkaa ja kävin joka päivä lounastauolla koirani kanssa lenkillä – se otti yleensä puolen matkaa toisesta tunnista. Sen jälkeen olo oli yleensä kuin olisi uudelleen syntynyt. Työtehokkuus ja innovatiivisuus olivat varmasti paljon parempia kuin tapa, johon sittemmin tuli ajauduttua. Monessa työkulttuurissa ei pidetä vieläkään edes kahvitunteja, puhumattakaan siitä, että käytäisiin pienellä ulkoilulla kesken päivän. Taukojumpatkin on säästösyistä monissa paikoissa poistettu.

Ulos NYT!

Uskomatonta kuinka edelleen ajattelemme, että tekemällä ympäripyöreitä päiviä yön kanssa ja tauotta, olisimme muka tehokkaimmillaan. Teemme usein enemmän ja tehottomammin sitä samaa, mitä olemme tehneet tappiollisesti vuosikausia – se on sitä väkisin pusertamista! NYT takapuoli ylös penkistä ja ULOS niin kuin ois jo!!! Monella toimialalla ei ole tulevaisuutta tekemällä sitä samaa kuin ennenkin. Uudet ajatukset ei väkisin pusertamalla synny!

-Markku-