Taigalaiset

Taigalaiset panostavat ryhmädynamiikkaan

Kirjoitettu 16.04.2014

taigaTaigalaiset tarttuivat nopeasti luonnolliseen ryhmädynamikan kehitysretkeen – miksi näin ja miltä yrityksen liiketoiminta näyttää juuri nyt haastavassa paperiteollisuudessa? Kävin tiedustelemassa asiaa toimitusjohtaja Petri Kyllöseltä sekä projekti-insinööri Jyri Toloselta.

”Taiga Servicen liiketoiminta sujuu tällä hetkelle oikein mainiosti. Liiketoimintaa paperiteollisuudessa leimaa edelleen syklisyys – huollot ajoittuvat useilla asiakkailla perinteisiin vuosihuoltoseisakkeihin.”, toteaa Tolonen. Taigalaiset lähtivät yrittäjäuralle viisi vuotta sitten Metsosta ja liiketoiminta on kasvanut tasaisen vauhdikkaasti – yritys on saanut hyvin sijansa markkinoilta. Toiseksi tukijalakseen Taiga on rakentanut palvelunsa talotekniikan ympärille. Asiakkaat ovat löytäneet Taigan luotettavan ja laadukkaan palvelun. Kaikessa tekemisessä näkyykin selvästi, että asiakkaan ymmärtäminen on taigalaisille ykkösasia – HIENOA!

Akuuteimmaksi johtamisen haasteeksi Kyllönen poimii markkinoinnin haasteet: ”Arkirutiinit tahtovat viedä helposti mukanaan ja systemaattisen markkinoinnin toteuttaminen on ollut haastavaa”. Ryhmädynamiikkaan taigalaiset haluavat panostaa, koska he kokevat tiiviimmän ryhmähengen tuottavan parempaa tulosta sekä asiakkaille että yritykselle. Ryhmäilmiöiden havainnoiminen sekä sitä kautta paremman ryhmähengen rakentaminen arjessa vaatii aika-ajoin pysähtymistä ja asioiden tietoista käsittelyä.

Taigalaiset lähtevät kehittämään Hyvinvoinnin Suurlähettiläiden kanssa ryhmädynamiikkaa kevään aikana hauen kalastuksen merkeissä. Kahteen päivään on paketoitu sekä teoriaa, mutta enimmäkseen kokemuksellisia ryhmädynamiikkaharjoituksia luonnollisessa ympäristössä. Osa tapahtumista videoidaan ja analysoidaan yhdessä jälkikäteen.

-Markku-

Yrityksestä tarkemmin:

Taiga Service Engineering Oy tuottaa erityisesti paperi-, kartonki- ja selluteollisuudelle korkeatasoista erikoisosaamista vaativaa huoltoa ja toimii niiden luotettavana kunnossapidon kokonaisvaltaisena yhteistyökumppanina. Erikoisalaamme ovat paperikoneen eri komponentteihin ja osakokonaisuuksiin kohdistuvat testaus-, huolto ja kehitystyöt.

Tavoitteenamme on yhteistyössä asiakkaan kanssa saada palveluistamme ja tuotteistamme asiakkaalle paras mahdollinen kokonaispaketti, joka on kustannustehokas, kilpailukykyinen ja toimiva.

Toimialueenamme on Suomen lisäksi koko Eurooppa, Pohjois- ja Etelä-Amerikka, Australia, Aasia ja Afrikka. Palvelemme kotimaassa 24 tuntia vuorokaudessa. Nopeasti ja joustavasti- asiakkaan tarpeet huomioiden.

Taiga Talotekniikka on monipuolinen kiinteistöjen paloturvallisuus- sekä automaatiojärjestelmien suunnittelu-, asennus- ja huoltopalveluyritys. Toteutamme lisäksi asiakaslähtöisesti kiinteistöjen turvallisuusjärjestelmä-, sähkö-, tietoliikenne- ja LVI-projektit tarvittaessa alusta loppuun ”avaimet käteen” -periaatteella.

Tarjoamme asiakkaillemme myös energiaa säästäviä ja ympäristöystävällisiä, lämpöpumpputeknologiaan pohjautuvia tuotteita – lämmitykseen ja viilennykseen.

Tietotaitomme on vahvaa myös jälkiasennus-, laajennus- ja uudistustöissä. Kaikissa projekteissamme huomioimme kokonaisvaltaisesti budjetti-, elinkaari- ja toimivuusnäkökulmat asiakkaan lähtökohdista.

taigaww