Hyvää Uutta Wuotta, etenkin valittajat

Kirjoitettu 31.12.2013

Psykologi Ilona Rauhala kirjoittaa sunnuntaisuomalaisessa, että valittajille tulisi antaa työpaikoilla kenkää. Hän haluaa negatiiviset ihmiset pois työyhteisöistä. Hänen mukaansa valittajat levittävät huonoa ilmapiiriä, joten heidät on irtisanottava. Valitettavasti kykyni eivät riittäneet netistä löytämään koko kirjoitusta, vaan pelkkiä lyhennelmiä eli epäilen hänen ilmaisseen asiasta muitakin näkökulmia. Kirjoitus kuitenkin laittoi minut pohtimaan asiaa.

Paljonko päivästäsi kuluu negatiivisten asioiden hoitamiseen?

Olen ehdottomasti samaa mieltä siitä, että työpaikoilla vallitsee pääsääntöisesti tällä hetkellä negatiivinen ilmapiiri ja valittamisen kautta ilmapiiri tarttuu koko organisaatioon. Pystytkö olemaan valittamatta ja toimimaan ulospäin positiivisella asenteella? Jokainen voi omalta kohdaltaan miettiä, montako prosenttia työpäivästäsi menee negatiivisten asioiden hoitamiseen, entäpä positiivisten. Pitää olla todella tunteeton ihminen, jos pystyy nielemään ja sisällä pitämään kaiken negatiivisen ja antamaan ulos pelkkää positiivista. Tunteiden sisällä pitäminen ei johda mielestäni mihinkään hyvään, vaan huonojenkin tunteiden ulosoksentamiselle tulee olla mahdollisuus.

Johdon tulee kestää valitusta

Valittamisella tulee olla kuitenkin suuntansa ja paikkansa. Suunta mielestäni on ylöspäin. Esimiesten ja johdon on kestettävä valittamista, se kuuluu oleellisena osana työnkuvaan. Johtamissani ryhmissä ja organisaatiossa on aina ollut sellaisia valittajia, jotka ovat valittaneet paljon ja ison porukan edessä, jolloin negatiivinen ilmapiiri tarttuu isoon joukkoon ja se vaikuttaa merkittävästi koko henkilöstön ilmapiiriin. Sitä en hyväksy. Usein on kuitenkin tilanne, että juuri nämä henkilöt tuovat julki erittäin arvokkaan viestin isolta joukolta. He uskaltavat pistää itsensä likoon ja kritisoida. Esimiehenä ja johtajana tällaista viestiä ei ole vara hukata.

Valittajasta hengen luojaksi

Useampaan otteeseen olen käynyt kahdenkeskeisen keskustelun valittajien kanssa ja kiittänyt heitä asioiden esille nostamisesta. Yhdessä on pohdittu valittamisen vaikutusta ryhmään ja kyseisen henkilön mahdollisuutta toimia myös koko joukon positiivisena hengen luojana. Usein valittajien rooli joukossa on monellakin tapaa merkityksellinen ja he pystyvät vaikuttamaan isoon joukkoon ihmisiä. Valitusten tavaksi on sovittu kahdenkeskisyys ja mieluusti ylöspäin organisaatiossa. Lähes poikkeuksetta ihmiset ovat muuttaneet käyttäytymistään.

Eli mieluummin kuuntelisin ainakin hetken, mitä valittajalla on asiaa ja pohtisin yhdessä valittajan kanssa tilannetta kuin antaisin heti kenkää. Tuskinpa Rauhalakaan tästä erimieltä on.

Kiitos ja hyvää uutta vuotta

Nyt lie aika kiittää teitä arvoisat lukijani. Erityisen suuri kiitos kuuluu valittajille. Monet kirjoitukseni ovat aiheuttaneet joissakin lukijoissa negatiivisiakin tunteita ja niiden ulostaminen niin facebookissa, twitterissä kuin sähköpostissakin on luonut paljon uutta ajattelua ja muuttanut varmasti minuakin ihmisenä. Kun omat ajatukset joutuvat kritiikin kohteeksi ja puntariin, niin se on hieno kasvun paikka – kiitoksia näistä kokemuksista. Vaikka blogi-kirjoittamisen syvimmät syyt lienevät hyvin itsekkäitä, niin toivon että myös te olette saaneet jotain ajatuksistani. Uusi vuosi tulee olemaan itselleni valtava muutoksen vuosi ja tulen tarvitsemaan paljon teidän apuanne. Mitä kaikkea onkaan luvassa? Siitä seuraavissa numeroissa, pysy mukana! HYVÄÄ UUTTA VUOTTA – pitäkää huolta itsestänne ja toisistanne! Niin ja lasit päähän – kyllä, juuri SINÄ!

-Markku-