Ihminen

Ydinliiketoimintana IHMINEN

Kirjoitettu 19.11.2014

Mikä on Hyvinvoinnin Suurlähettiläiden ydinliiketoiminta? Vastaus on IHMINEN.

Päätöksen tekee aina ihminen!

Mietitäänpä liiketoimintaprosessin tärkeintä osa-aluetta eli myyntiä. Myynnin keskeisin tekijä on asiakas. Ideologiamme mukaan ei ole olemassa esimerkiksi B2B-myyntiä – päätöksen tekee lopulta aina IHMINEN. IHMISEN, varsinkin myyntityötä tekevän, on ymmärrettävä millä tavalla IHMINEN toimii ja miten IHMISEEN pystyy vaikuttamaan. Jos ensivaikutelmassasi saat asiakkaan liskoaivot pakene-/taisteletilaan, peli on menetetty vaikka sinulla olisi tarjota maailman paras palvelu tai tuote. Vaikuttamista eivät ole pelkästään kohtaamiset, vaan esimerkiksi se, että luet nyt tätä kirjoitusta. Kohtaamisia ei korvaa mikään, mutta se ei enää yksinään riitä.

Muutoksen ja työn tekee aina ihminen!

Jos mietitään yrityksen sisäisten prosessien johtamista – vaikkapa tilaus-/toimitusketjua. Muuttuuko IHMISEN toiminta yrityksessä, jos suunnitellaan ja piirretään uudet hienot prosessikaaviot asiantuntijavoimin LEAN-periaatteiden mukaisesti? Tuollaisen prosessin jalkautus ei onnistu – ei edes vahingossa. On ymmärrettävä mistä IHMISET motivoituvat, mitä IHMISTEN välillä tapahtuu ja miksi. On pystyttävä vaikuttamaan IHMISEEN yksilönä. Tärkeimpiä teemoja ovat osallisuus, aktiivinen kuuntelu, luottamus, avoimuus ja rehellisyys. Liian usein yrityksissä pyritään tekemään isojakin muutoksia muuttamalla organisaatiorakenteita, toimintamalleja tai järjestelmiä IHMINEN unohtaen.

Vain ihmisellä on kyky analysoida itseään – sitä kannattaa hyödyntää!

Miten IHMINEN ymmärtää toisen IHMISEN käyttäytymistä ja toimintaa? Ymmärtämällä ensin itseään. Näin päästäänkin itsensä johtamiseen. Miksi minä toimin kuten toimin? Mitä minä tunnen, haluan, pelkään tai arvostan? Mikä ajatus oli ennen tunnetta ja oliko sen pohjana sattuma, perintönä tai ryhmäpaineesta saadut arvot vai tietoinen valinta, jota minä haluan IHMISENÄ tietoisesti vaalia? Liian usein työyhteisöistä puuttuvat tila ja aika keskustella näistä tärkeistä asioista, joilla työyhteisöistä rakennetaan turvallinen sekä kiinteä. Tutkitusti turvallinen ja kiinteä ryhmä on kaikkein tehokkain.

Uskaltaudu muutokseen – se on nyt välttämättömämpää kuin koskaan!

Ydinliiketoimintamme on siis IHMINEN. Olipa kyseessä johtamiskulttuurin, esimiestyön, työhyvinvoinnin tai ryhmän ryhmädynamiikan kehitys, uskomme pystyvämme onnistumaan auttamalla IHMISTÄ kehittymään ja oppimaan jotain uutta itsestään. Tie ei välttämättä ole edes kovin pitkä, suurin askel on haluta oppia, kehittyä ja muuttua!

Olkaa hyvä, olemme käytettävissänne. Aina on hevonen ja ajuri valmiina, kun tarvitaan!

– Markku –

Lue lisää: