Mitä olet saanut?

Kirjoitettu 27.10.2013

Tervehdys arvon lukijani. Kiitoksia, että olet jaksanut lukea turinoitani. Blogini avasin 22.1. kuluvaa vuotta. Kirjoittanut olen nyt tasan sata ja yksi tarinaa – tosin enimmäkseen päiväsaikaan. Käyntejä sivuillani on ollut keskimäärin 550 viikossa, ollen parhaimmalla viikolla lähes 1000. Luetuimmat tarinat näkyvätkin tuossa oikealla. Kaikkiaan olette käyneet sivuilla 21 500 kertaa.

Ajatus aloittaa blogikirjoittaminen syntyi EMBA-opintojen digitaalisen verkostotalouden seminaarissa, jossa Tolvasen Ville oli kertomassa omia näkemyksiään aiheesta. Kaikki mikä on mahdollista digitalisoituu. Niinpä päätin digitalisoida myös omat ajatukseni.

Mitä tämä on minulle antanut? Täytyypi lainata Saku Tuomista, joka YlePuheella totesi, että some syvällistää. Jo pelkästään läsnäolo sosiaalisessa mediassa syvällistää ajatuksia, koska reflektioita saa varsinkin twitterissä hyvin eri tyyppisiltä ihmisiltä, kuin mitä oma kaveripiiri normaalista on. Blogia kirjoittaessa tämä on vielä enemmän totta, koska omat ajatukset joutuu jäsentämään ja olemaan valmis kritiikille, jota kirjoitukset mahdollisesti saavat. Kirjoitusten julkaiseminen on tietysti vaatinut häpeästä luopumista, mutta jostain syystä se ei ole ollut minulle vaikeaa. Jos ajatukset tai kirjoitukset ovat huonoja jonkun mielestä, niin mitäpä sen on väliä. Vielä internettiin näkyy sanoja sopivan. Lisäksi omien tunteiden pohtiminen palautteen ollessa negatiivista lisää itsetuntemusta ainakin parhaimmassa tapauksessa.

Kiitos kommenteista

Blogikirjoittaminen on siis antanut minulle paljon uusia ajatuksia sekä syventänyt niitä – kiitoksia kaikille teille, jotka ajatuksiani olette haastaneet ja kommentoineet. Lisäksi kirjoittaminen pakottaa pohtimaan minua itseäni kerta toisensa jälkeen ihmisenä, isänä, puolisona, esimiehenä ja johtajana – riippuen kirjoituksen aiheesta. Uskon sen kasvattaneen myös itseäni. Lisäksi blogini on ollut tärkeä kanava purkaa ajatustenvirtaa päästäni, koska käytännön toteuttaminen ei aina ole ihan yhtä helppoa. Se ehkä vähän helpottaa myös stressiä. Tässäpä tärkeimmät asiat, joita minä olen saanut.

Entäs sinä, mitä sinä olet saanut? Blogi on samalla osa EMBA-tutkintoni lopputyötä ja olisin kiitollinen, jos voisit auttaa minua siinä. Jos tunnet, että olet saanut tästä jotain – negatiivista tai positiivista, kerro siitä minulle. Kertoa voit joko tuohon alas tai sitten vaikkapa sähköpostilla. Kerään vastauksista yhteenvedon, jossa vastaajien nimet pysyvät anonyyminä.

Kiitollisena vastauksia odotellen, Markku