joustava

Joustava organisaatio ja vahva ihminen

Kirjoitettu 18.02.2016

Pitääkö organisaation olla joustava?

Menestyvän organisaation on oltava joustava. Voiko joku jotain mutta väittää? Mutta mitä käytännössä tarkoittaa joustava organisaatio? Onko se kykyä mukautua nopeasti asiakastarpeisiin tai muuttuvaan liiketoimintaympäristöön? Sitä sen pitäisi varmasti olla, mutta entäpä käytännössä? Tähän sain erittäin käytännönläheisen vastauksen kuluneella viikolla työnohjaajakoulutuksessa. Organisaatio on joustava, kun sen sisällä olevat ryhmät ovat joustavia. Ryhmät puolestaan ovat joustavia, kun sen sisällä olevat yksilöt ovat joustavia. Eli yksinkertaistettuna: Organisaatio on joustava, jos minä olen joustava! Ei se ole sen vaikeampaa ja kyllähän minä olenkin joustava, mutta kun meidän organisaatiossa on niin vahvoja persoonia, jotka eivät ole joustavia!!

Millainen on vahva ihminen?

Me pidämme usein vahvoina henkilöitä, joiden mielipiteitä ei käännetä. He ovat hallitsevia, käskyttäviä, ehkäpä kärsimättömiä ja periksi antamattomia. Eli he ovat ihmisiä, joilla ei ole uskallusta astua ulos omalta mukavuusalueeltaan. Heillä ei ole uskallusta myöntää olevansa väärässä tai uskallusta nostaa toisia ihmisiä itsensä yläpuolelle. Heitä me sanomme usein vahvoiksi, vaikka he ovat meistä heikoimpia ja heidän mukaansa valitettavan usea organisaatio tanssii tai on ainakin tanssinut. Maailma on onneksi muuttumassa – näin sen vahvasti tällä hetkelle olen havaitsevinani.

Näennäistä vai todellista turvallisuutta?

Ihmisen joustavuus tarkoittaa usein uskallusta poistua mukavuusalueeltaan – ei välttämättä poistumista kauaksi eikä pitkäksi aikaa, mutta ennen kaikkea se tarkoittaa TAHTOA rikkoa mukavuusalueen raja. Miksi tahto joskus puuttuu? Se johtunee näennäisestä turvallisuuden tunteesta, jonka mukavuusalueella pysyminen tuottaa. Muutos pelottaa, mutta pitäisi ymmärtää, että muuttumatta ja mukavuusalueelta poistumatta vastaan tuleva muutos on vielä suurempi ja pelottavampi. Työelämässä eivät menesty enää jäykät ja joustamattomat yritykset. Meidän jokaisen on siis osattava joustaa ja muuttua, vain silloin organisaatiomme on joustava, ja vain silloin yrityksemme on menestyvä ja elinvoimainen, ja vain silloin minulla on hyvä työpaikka, ja vain silloin minulla on oikeasti turvallista.

– Markku –

Tämä on pala oppimispäiväkirjaa liittyen johdon ja esimiesten työnohjauskoulutukseen