Visionääriset soturit

MBA-ryhmän itsensä johtamisen kehityspäivä

Kirjoitettu 07.06.2014

Visionääriset soturit

Takana on ensimmäinen itsensä johtamisen kehityspäivä. Kun ryhmädynamiikkapäivissä keskitytään pohtimaan miten minä ryhmän jäsenenä voin käyttäytymiselläni vaikuttaa ryhmäni hyvinvointiin, tässä päivässä syvennytään pohtimaan miten minä käyttäytymiselläni voin vaikuttaa omaan hyvinvointiin. Päivä rakentuu tietysti kokemuksellisuuden ympärille – tällä kertaa lähdimme MBA-ryhmän kanssa Jyväskylän kaupungin ulkoilureitille Jääskelään.

Päivä oli hieno ja sää suosi. Aikataulullisesti emme voineet käyttää tällä kertaa kehittymiseen koko päivää, joten hieman jouduin nipistämään siitä annista, jota normaalisti olen ajatellut päivään kuuluvan.

Päivän sisältönä oli:

Palautteesta rakensin tällä kertaa videon:

Lisäksi palautteet ja pohdinta kirjallisenakin:

”Järjestelyt toimivat loistavasti ja aikataulut pitivät. Toteutus ja lähestymistapa mielenkiintoinen. Vaikka aikaa oli rajallisesti niin harjoitukset toimivat. Koko päivän kestävä koulutus on taatusti puhutteleva.”

”Ihana patikkaretki ja voimaannuttava metsäjooga muistuttivat oman mielenrauhan ja hyvinvoinnin tärkeydestä. Aion näitä jollain tapaa toteuttaa tänä kesänä, vaikkapa aamujoogaa laiturilla ja metsälenkkiä koiran kanssa.”

”Erittäin hyvä kokonaisuus. Markun ja Merjan osuudet olivat kiitettäviä. Markku on elänyt läpi mitä ”opettaa” eikä ole vain kirjaviisas. Merjan joogaohjaus oli loistava. Esim. Alaselän ja pakaroiden puristuksen huomioiminen ohjauksessa helpotti minua selkähaasteista.”

”Hyvä kokonaisuus ja helppo lähteä mukaan. Pienet jaksot polulla motivoisivat huonompaakin kävelijää. itselleni se kehonmittaus oli eka kerta, ja kuten arvaat, hyödyllinen.”

”Jooga oli oikein hyvä ja oli ilahduttavaa, että joogan yhteydessä tarjotut mehut olivat luomua. Myös muu ohjelma oli onnistunut ja kävelyreitti oikein kaunis.

Ruokaa olisi voinut olla ehkä vähemmän eri lajeja ja se olisi voinut olla tasokkaampaa – luomu-/lähiruoka ja tuoreet vihannekset ja hedelmät sopisivat paremmin hyvinvointiteemaan. Myös kertakäyttöastioiden – etenkin muovisten jälkiruokakulhojen – käyttöä voisi vähentää. Mielestäni hyvinvointiin liittyy myös ympäristön huomioonottaminen.

Lyhyt luento siitä, miten itsensä saa toimimaan eri tavalla olisi ollut hyvä lisä ohjelmaan..

Mielestäni laadusta kannattaa myös maksaa vähän enemmän.”

Kiitoksia kaikille hienosta palautteista, tästä on hyvä rakentaa seuraavaa vastaavaa päivää. Rakentava palaute koski tarjoilua ja se olikin ehdottomasti pettymys myös minulle. Missään nimessä syy ei ollut tarjoilujen järjestävän tahon, vaan puhtaasti minun omani. Syynä oli kommunikaatio. Jääskelän tilan tarjoamat ruoat ovat olleet poikkeuksetta erinomaisia ja asiakkaani ovat olleet tyytyväisiä tarjoiluun. Meillä oli useampi onnistuminen takana ja tällä kertaa en pyytänyt menua edes nähtäväksi. Oletin, että yhteistyökumppanini olisi pystynyt tunnistamaan minun asiakkaani asiakastarpeen lyhyen puhelinkeskustelun perusteella. Tapahtui perinteinen parisuhteestakin tuttu kömmähdys. Tuli ajateltua, että kumppani tietää mitä minä odotan, vaikken sitä selvästi kerrokaan. Olisihan tähän päivään kuulunut ehdottomasti luomu- ja lähiruoka. Jos olisin menun käynyt läpi etukäteen kuten aina yleensä, olisin asian ehkä huomannut. Lupaan, että tämä asia on korjattu seuraaville itsensä johtamisen kehityspäiville.

Luennointiakin kaivattiin. Se kuuluukin koko päivän ohjelmaan. Nyt sen jätin tarkoituksella pois, ajattelin että olisimme vaelluksen yhteydessä ehtineet enemmän jutella aiheeseen liittyvistä asioista, mutta se ei ihan toteutunut ajattelemallani tavalla.

Palaute

Palautekaaviot kyselystä

– Markku –