onnellisuus

Jääkiekko: on parempi, ettette pelaa

Kirjoitettu 03.04.2016

Elämme kiekkoilun juhlakuukautta. Juniorit ovat kehittäneet taas pitkän kauden taitojaan kokien ylä- ja alamäkiä. Meidänkin kaudessa on ollut monenlaisia vaiheita, niin joukkueena kuin yksilöinäkin. Yksilöiden kohdalla huono-onnisimpien kausi on mennyt pilalle loukkaantumisten ja sairastelujen takia – useampi käsi on katkennut ja ristisiteitä sekä reisiä on repeytynyt. Tämä on hokia ja vammat on hyväksytty lajiin kuuluvaksi. Vaikeuksista huolimatta joukkueemme sai taisteltua itsensä sarjatasomme maan kärkikastiin ja olemme nyt pelaamassa kauden lopputurnauksessa muiden parhaiden joukossa.

Hieno alku turnaukselle

Turnaus alkoi hienosti 4-1 voitolla. Siihenpä hienous päättyikin. Joukkuettamme vastaan tehtiin vastalause – joukossamme on edustuskelvottomia pelaajia? TÄ, eihän meillä ole muita kuin oman joukkueemme pelaajia joukkueessamme. Ei ole ollut koko kautena kuin yhden kerran flunssa-aallon aikana. Olin väärässä. Säännöt sanoo, että runkosarjan peleistä on oltava pelattuna 50% joukkueessa, jota edustaa lopputurnauksessa. Hyppäsin kokemattomana joukkueenjohtajana yli koko sääntökohdan ajatellen, ettei se meitä edes koske, kun omilla pelaajilla on koko kausi siis pelattu. Vastalause koski meidän pitkään sairaana tai loukkaantuneina olleita pelaajia. Asia käytiin läpi pelin jälkeen vastustajan joukkueenjohdon kanssa – he päätyivät vastalauseen jättämiseen.

Poikkeuslupa unohtui

Vastinetta kirjoittaessani tajusin tehneeni virheen. Kyseisille pelaajille olisi varmaan pitänyt hakea poikkeuslupaa – ”loukkaantumiset käsitellään erikseen”. Pelkäsin, että ehkä virheestä pääsen sakkoja maksamaan, mutta en osannut kuvitella, että pelaajat virheestäni kärsivät. Päätös tuli illalla: joukkueemme tuomitaan hävinneeksi ottelu 0-5, eivätkä kyseiset pelaajat saa enää pelata tässä turnauksessa sekä sakot päälle. Eli ilmeisesti poikkeuslupaakaan ei olisi tullut.

Selkärankaa kaivataan

Juurisyy kaikelle tälle on, että osa joukkueista on aikojen saatossa unohtanut voiton kiilto silmissään omat pelaajansa ja keränneet naapuriseurojenkin parhaat pelaajat mukaansa lopputurnaukseen. Tällaista toimintaa varten sääntö on aivan oikea, mutta tuskinpa sillä on ollut tarkoitus estää muutenkin vähän pelejä pelanneiden pelaajien pelaamista. Jään itse miettimään vastalauseen tehnyttä joukkuetta sekä päätöksen tehneitä jääkiekkoliiton henkilöitä – ihanko oikeasti olette sitä mieltä, että juuri nuo kyseiset pelaajamme eivät ole pelipaikkaansa tänään ansainneet? Kun kerran olette tätä mieltä, toivon teiltä selkärankaista toimintaa. Käykää tänään kertomassa mielipiteenne katsomoon pojillemme: ”Koska kautenne on mennyt pilalle jo muutenkin, on parempi että ette pelaa tänäänkään!”

– Markku –