Johtamiskoulutus Angelissa

Kirjoitettu 21.01.2014

Tervetuloa uudentyyppiseen koulutustilaisuuteen! Kyseessä on kokemuksellinen johtamisen oppimistapahtuma. Tällä kertaa suuntana on Muotkatunturi. Opin ja kokemusten lisäksi haemme reissulta kiireettömyyttä ja luonnon rauhaa.

Kokemuksia itsestä sekä ryhmästä

Kuten tiedetään, oppiminen tapahtuu usein parhaiten kokemusten kautta – siksi tämä koulutus on rakennettu kokemusten ympärille. Johtamisen ensimmäinen lähtökohta on ymmärtää oma käyttäytyminen ja sen jälkeen ymmärtää, millaisia ilmiöitä erilaisissa ryhmissä on. Ryhmällä tarkoitan tilannetta, jossa emme ole täysin yksin. Tällä reissulla tulemme tekemään erilaisia kokemuksellisia harjoituksia ja kisailuja, joiden kautta ymmärryksesi itsestäsi ja ryhmien dynamiikasta tulee lisääntymään. Kokeillaan yhdessä, millaiselle tasolle saamme reissuryhmän!

Pääosassa on ihminen

Jokaisella reissulla on myös joku erityinen teema. Tämän reissun teemana on ihminen johtamisen näkökulmasta katsottuna. Reissulle mukaan lähtee meitä sparraamaan Pirkko-Liisa Vesterinen (KT, Tampereen teknillisen yliopiston dosentti, paikallisjohtaja, Management Institute Of Finland, MIF)

Mistä syntyvät työn ilo ja motivaatio työpaikoille? Onko kysymys itsensä johtamisesta vai kuuluuko asia esimiehen tai yritysjohdon hoidettavaksi? Palkitsemisellahan nämä hoituvat – vai aiheuttaako palkitseminen sittenkin vain kateutta ja epätervettä kilpailua työyhteisössä? Kateus tulee oikeasti kalliiksi työpaikoille ja ihmiselle itselleen.

Nuorissa on voima ja tulevaisuus. Kuinka hyvin johtamisessa osaammekaan hyödyntää eri sukupolvien väliset erot? Koskaan ei lie ollut sukupolvien väliset erot niin isoja kuin juuri tällä hetkellä. Uskallatko kuunnella aidosti nuorempaa sukupolvea ja oppia heiltä? Miten erisukupolvien potentiaali kaivetaan työyhteisön yhteiseksi voimavaraksi ja näin yrityksen eduksi?

Mitenkäs oma työpäiväsi rakentuu? Paljonko aikaa päivästäsi kuluu negatiivisten asioiden parissa suhteessa positiivisiin hetkiin?

Yllä on pitkä lista tärkeitä kysymyksiä, haluatko saada niihin vastauksia? Yksiselitteisiä vastauksia ei ole olemassakaan, mutta nyt on mahdollisuus pysähtyä, ottaa aikalisä, rentoutua ja syventyä pohtimaan näitä tärkeitä asioita juuri sinun omista lähtökohdistasi – kolme vuorokautta Pirkko-Liisan sparraamana ja minun haastamana. Takaan, että tulet saamaan reissusta paljon eväitä kohti parempaa itsesi ja työyhteisösi johtamista.

Lisää Pirkko-Liisan ajatuksia:

Muotkatuntureille

Tällä reissulla lähdemme luonnon rauhaan rauhoittumaan. Isäntänä paikan päällä on Vaskon Hiljainen.

”Tie haarautui metsässä, ja minä – minä valitsin sen vähemmän kuljetun, ja siksi kaikki on toisin.” (Coelho)

Lauantaina suuntaamme kohti tuntureita pohtimaan johtamisen teemoja. Muotkatunturien maisemat antavat loistavat eväät uusille ajatuksille. Sunnuntaina pontta oivalluksillemme antavat pilkeissämme tempovat harjukset. Kelistä riippuen kohteina ovat joko Paatari tai Stuorrapukkijärvi.

Verkostoituminen

Verkostoituminen on tärkeä osa liiketoimintaa. Lähditpä tälle reissulle yksin, kaverisi, työryhmäsi, asiakkaittesi tai sidosryhmäsi kanssa, niin luvassa on ryhmäläisten keskinäisen sosiaalisen pääoman merkittävä kasvu. Tässä on nyt parin tuhannen taalan paikka rakentaa elinikäisiä suhteita!

Ohjelma

Alustavasti ohjelma on seuraava. Alustavalla tarkoitan sitä, että pyrin elämään kanssanne reissulla hetkessä. Jos tunnistan, että ryhmän tarve on jotain muuta kuin ohjelmassa lukee, niin silloin pyrimme tekemään sitä jotain muuta. Lukittua ohjelmaa ei ole kuin lennot. Lisäksi kun reissun pääarkkitehtina on luonto, niin kunnioitus luontoa kohtaan ja valmius elää luonnon ehdoilla on aina muistettava.

Perjantai 25.4.

10.05-12.05 Lento Ivaloon, AY559

12.10- Kokoontuminen kentällä ja Lounas Ivalossa

13.30- Siirtyminen Inarijoen varteen

16.00- Majoittuminen

18.00- Tulistelut

Lauantai 26.4.

7.30-8.30 Aamupala

8.30-16.00 Retki Muotkatuntureille

17.00- Päivällinen, saunomista, turinointia,…

Sunnuntai 27.4.

7.30-8.30 Aamupala

8.30-17.00 Pilkkipäivä

18.00- Reflektioillallinen, saunomista, turinointia,…

Maanantai 28.4.

9.00-10.00 Aamupala

10=> Pakkailut ja siirtyminen Ivalon lentokentälle

13.30-16.00 Lento Helsinki-Vantaalle, AY2557

Majoitus

Ensisijaisesti pyrimme viettämään aikaa taivasalla, järvellä ja laavulla. Majoituksenamme on 160m2+40m2 talo Inarinjoen törmällä. Yöpymiset tapahtuvat 1-2 hengen huoneissa.

Sisältö

Hinta sisältää kaiken mitä reissulla tarvitset. Toki lämmintä ulkoiluun sopivaa vaatetta tulee ottaa mukaan.

  • Pirkko-Liisa Vesterisen luennot
  • Markku Pykäläisen ohjelmat
  • Lennot HEL-IVL-HEL. Jos näet järkevämmäksi jonkin muun siirtymisvaihtoehdon Ivaloon kohdallasi, niin sovitaan siitä erikseen
  • Kuljetukset matkan aikana
  • Majoitukset, vuodevaatteet, pyyhkeet ja ruoat
  • Retket Muotkatuntureille sekä pilkille (Paatar tai Stuorrapukki-järvi) – kelistä riippuen kelkkarekiretkellä tai koiravaljakoilla.

Hinta

1850€ + alv. 24%.

Ilmoittautuminen

Varaus matkalle tehdään sähköpostitse markku.h.pykalainen@gmail.com. Matkalle otetaan kahdeksan ensimmäistä ilmoittautumisjärjestyksessä.

Maksuehdot

Varauksen jälkeen saat vahvistuksen varauksestasi sekä ennakkomaksulaskun 500€ + alv.24% (14pv netto). Loppusumma laskutetaan matkan jälkeen. Veloitukset peruutustapauksessa: 16.3 saakka 100€ (ennakkomaksusta palautetaan 400€), 16.3. jälkeen ennakkomaksua ei palauteta. Matkalle lähtevän henkilön voi vaihtaa veloituksetta 15.4. saakka.

Lisätietoja: markku.h.pykalainen@gmail.com, puh. 040 593 9861

Tervetulleeksi teidät toivottavat: Markku, Pirkko-Liisa & Seppo

-Markku-