Rikasta minua!

Kirjoitettu 18.05.2014

Takana on juuri päättynyt Katajan järjestämä ”Rikasta minua”-parisuhdeviikonloppu sekä ensimmäinen siellä sopimamme toistemme rikastuttamissopimukseen kuuluva parisuhteen viikkopalaveri. Palaverissa keskityimme yhdessä miettimään ensiviikon ohjelmaa sisällyttäen mukaan toistemme ilostuttamisen elementtejä. Hienoa, ihan innolla odotan tulevia ilostuttamisia!

”Rikasta minua- kurssilla keskitytään siis suhteen vahvuuksiin ja mahdollisuuksiin. Tämän lisäksi etsitään yhteisiä konkreettisia tavoitteita ja keinoja niiden toteuttamiseen arjessa. Meilläkin on pitkä ja mielestämme erittäin onnistunut parisuhde kaikkine säröineenkin, mutta silti on uskomatonta huomata kuinka huonosti edes itse osaamme tunnistaa omia tarpeita ja odotuksia toiselta. Siitä huolimatta monta kertaa viikossa tulee petyttyä kumppanin toimintaan, kun hän ei osaa huomioida minun tarpeitani ja toiveitani. Odotamme siis usein, että kumppanimme osaa lukea meidän ajatuksiamme, joita emme osaa edes itse sanoiksi pukea.

Viikonlopun loistavaksi anniksi kelpaa jo pelkästään se, että kaksi päivää saa pohtia suhteen positiivisia puolia. Se mistä puhutaan, lisääntyy! Arjessa valitettavasti muistamme usein mainita rakkaallemme vain negatiivisista asioista. Tähänkin tuli selitys – elonjääminen on kautta maailman historian perustunut siihen, että muistamme negatiiviset asiat varoaksemme niitä.

Hienoja ajatuksia saimme kokea myös runojen ja musiikin muodossa – haluan nyt jakaa minulle suurimmat tunteet herättäneen mietteen

Kuuntelen liikkumistasi viereisessä huoneessa,
työnteon ääniä; kuulen kun pysähdyt miettimään.
Äkkiä tiedän miten sen sinulle kerron: en halua että
siellä olisi kukaan muu.

                                                          -Kai Nieminen-

Hyvät ystävät – hoitakaa parisuhdettanne!! Uskaltautukaa parisuhdeleireille. Niin paljon edelleen kuulen epäluuloja ja pelkoja kyseiseen ”koulutukseen”. Kuinka paljon me kouluttaudumme työn takia tai oman harrastuksemme vuoksi, mutta emme uskallakaan kehittää parisuhdettamme, jolla on ehkäpä eniten vaikutusta arkeemme sekä omaan ja perheemme hyvinvointiin!

Ja kiitoksia vielä kaikille viikonlopun kanssapareille – voikaatte hyvin!

-Markku-