coelho riski

Riski-rikasta uutta vuotta!

Kirjoitettu 31.12.2014

Elämä on riski. On otettava riskejä – vasta silloin ymmärrämme täysin elämän ihmeen. Joka päivä on hetki, jolloin on mahdollista muuttaa kaikki se, mikä tekee meistä onnettomia. Joka päivä yritämme teeskennellä, ettemme huomaisi tätä hetkeä, ettei sitä olisi olemassa. Mutta se joka on valpas, löytää tuon hetken. Se saattaa piillä hetkessä, jolloin työnnämme avaimen aamulla oveen, hiljaisessa illan tuokiossa tai niissä tuhansissa asioissa, jotka vaikuttavat meistä samanlaisilta. Hetki on olemassa – hetki, jolloin meillä on kyky tehdä ihmeitä. Hetki auttaa meitä muuttumaan, etsimään unelmiamme.

Onneton on se, joka ei ota riskiä

Onni on yleensä saavutus. Tulemme kärsimään, kohtaamaan vaikeuksiamme ja kokemaan pettymyksiä kulkiessamme kohti unelmiamme. Se kaikki on kuitenkin ohimenevää eikä jätä meihin jälkiä. Ja tulevaisuudessa voimme katsoa taaksepäin ylpeinä ja uskoa itseemme.

Onneton on se, joka pelkää ottaa riskejä. Hän ei ehkä milloinkaan koe pettymyksiä tai takaiskuja eikä kärsi kuten ne, joilla on unelma. Mutta kun hän katsoo taaksepäin – sillä me katsomme aina taaksepäin – mitä hän kuulee alitajuntansa sanovan: ”Mitä olet tehnyt hetkillesi, joita elämä on sinulle tarjonnut?” Olet haudannut ne syvään kuoppaan, sillä pelkäsit menettäväsi ne. Tässä on siis perintösi: varmuus siitä, että olet heittänyt hukkaan elämäsi”

Onneton on se, joka kuulee nämä sanat. Sillä silloin hän uskoo ihmeisiin, mutta elämän hetket ovat jo ohi.

Riski on mukanani

Takana on ensimmäinen yrittäjyysvuosi. Monenlaisia suuria tunteita olen saanut kokea kulkiessani kohti unelmaani. Suurimpia riskejä elämän suhteen on tullut otettua, mutta vuosi on ollut onnellinen – erittäin onnellinen. Tähän kokemukseen sopii mainiosti eilen lukemani Paulo Coelhon ajatukset kirjasta ”Piedrajoen rannalla istuin ja itkin”, joita yllä lainasin. Tekstiä on tosin jonkin verran muokattu.

Oikein hyvää ja riskialtista vuotta kaikille – toivottavasti mahdollisimman monen teidän kanssa pääsen riskeistä nauttimaan!

– Markku –