henkilöbrändi

Henkilöbrändi voi olla ristiriitainen

Kirjoitettu 10.01.2019

Henkilöbrändi puhuttaa paljon tällä hetkellä – onko sillä mitään merkitystä millainen se on?

Keskeisimpiä ajatuksiani aiheesta:

  • Rakennamme jokainen koko ajan omaa brändiämme tiedostaen tai tiedostamattamme. Kumman tavan sinä olet valinnut?
  • Jokainen meistä herättää toisissamme jonkinlaisia tunteita – onko sillä liiketoiminnan kannalta mitään merkitystä, herätämmekö negatiivisia vai positiivisia tunteita? Mielestäni ei ole!
  • Henkilökohtaiseksi inhokkiesimerkiksi valitsin Verkkoasema Oy:n Tiina Räisäsen ja alla olevalla videolla pohdin, miksi hänen henkilöbrändi ja hänen videonsa herättävät minussa ärtymystä.

Oman videokuvaukseni jälkeen ymmärsin vielä lisää itsestäni. Videolla mainittujen asioitten lisäksi, noissa videoissa ärsyttää niiden täydellisyys – vaikka Tiina puhuu, että se ei olisi tärkeää. Tuo ristiriitaisuus ehkä myös hieman ärsyttää. Vielä merkittävämpi ärsyyntymisen aihe minulle on se, että hän tekee tuon kaiken paremmin kuin minä. Perhanan kateus – paska kaveri! Ja se on kaiken lisäksi vielä todella ovela ja salakavala. Ennen kuin tuon tunteen tunnistin, minun piti ärsyyntyä monta kertaa, piti tehdä video, piti soittaa Tiinalle ja vielä piti nukkua yön yli ja alkaa kirjoittaa tätä kirjoitusta. ARRRGGHHH, nyt on tehtävä kuten kotitonttu Dobby. Hakattava päätä seinään ja hoettava: ”Markku on tyhmä, Markku on tyhmä, Markku ei saaa ärsyyyntyä, kun toinen on parempi!!!

Videolla pohdintaa asiasta monisanaisemmin:

– Markku –

Ajatuksia kateudesta ja erilaisuudesta: