osallistava palaveri

Osallistava palaveri, onko niitä?

Kirjoitettu 24.01.2019

Palavereita pidetään tässäkin maassa tuhansia päivittäin. Yhden kymmenhenkisen palaverin kustannus on helposti 500€. Eli viikossa palavereihin käytettävän ajan kustannus on yhteiskunnassamme useita miljoonia euroja ja isommissa yrityksissä vuositasolla palaveriaikakustannus voi olla yli 10M€! Palaverita ehdottomasti tarvitaan, mutta saadaanko niille jokaisessa yrityksessä järkevä takaisinmaksuaika? Usein parin tuhannen euron valmennukseen tarvitaan jonkinlainen investointilupa, mutta turhia ja tehottomia palavereita voit pitää huoletta kymmeniä kenenkään puuttumatta asiaan. Muistathan, että osallistava palaveri on paras vaihtoehto.

Hyvän palaverin ehdoton edellytys on siis osallistavuus. Nykypäivänä tiedottamiseen on paljon tehokkaammat välineet – siihen ei palaveria kannata käyttää. Osallistava palaveri ja sen tunnusmerkit ovat:

  • Laadukkaat kohtaamiset
  • Kokemus kuulluksi tulemisesta
  • Oman roolin tietoinen käyttäminen osallistujien hyödyksi
  • Vastuu kertoa oma mielipiteensä

Aiheesta lisää videolla, joka sisältää myös yhden käytännön menetelmän osallistavasta palaverista raikkaassa ulkoilmassa.

Video on tehty julkiseen tarjouspyyntöön. Aikarajallisuuden takia se on poikkeuksellisesti vähän hätäinen ja kovin lyhyt :).

– Markku –

Aiheeseen liittyvää: