työhyvinvointi

Työhyvinvoinnin tavoite:Ihmisen hyvä olo

Kirjoitettu 18.06.2019

Työhyvinvointi on ihan kaikkea

Minulta usein kysytään, mitä työhyvinvointi mielestäni on ja kuinka sitä tulee kehittää. Siihen ei ole minulla yksiselitteistä vastausta – se riippuu täysin yksilöistä ja ryhmästä. Ensin on tunnistettava, mikä on juuri kyseisen ryhmän heikoin lenkki hyvinvoinnin kannalta sillä hetkellä. Sitä voivat olla esim.: johtaminen, esimiestyö, ryhmädynamiikka, yksilöiden psyykkinen tai fyysinen kunto. Väitän, että jos joku edellä mainituista ei ole kunnossa, ihmisen ei ole hyvä olla ja sen voi lukea yleensä tilinpäätöksen viimeiseltä riviltä.

Työhyvinvoinnin kautta parempi taloudellinen tulos

Alla oleva video kertoo pitkäaikaisen asiakkaamme Technosmartin kokemuksia työhyvinvoinnin kehittämisestä. Technosmartin kanssa olemme käyneet läpi kaikki työhyvinvoinnin osa-alueet sitä mukaan, kun tarpeita olemme yhdessä tunnistaneet ja matka jatkuu edelleen. Mihin työhyvinvointiin panostaminen on toimitusjohtaja Pekka Salonsaaren mukaan vaikuttanut? Katso video!

”Tekniset ongelmat ovat vähentyneet”

”Työskentely asiakasrajapinnassa on sujuvampaa”

”Taloudellinen tulos on parempi”

Mikä on henkilöstöhallinnon syvin tarkoitus?

Salonsaari on kokenut Technosmartin ulkoistaneen osan henkilöstöhallinnostaan Hyvinvoinnin Suurlähettiläille. En sitä itse ole näin osannut ajatella, mutta lausahdus kätkee sisälleen mielestäni erittäin tärkeän sanoman. Henkilöstöhallintohan on kokonaisuudessaan todella laaja käsite, mutta mikä osa siitä on oikeasti kaikkein oleellisinta? Mikä on sen tärkein perustehtävä yrityksessä? Videolla järjestelmäasiantuntija Vähäkainu toteaa: ”Olemme oppineet tuntemaan paremmin itsemme ja toisemme”. Tähän kun vielä lisätään Salonsaaren loppukommentti: ”Tärkeintä on, että ryhmä toimii saumattomasti”, niin olemmeko lähellä henkilöstöhallinnon perustehtävää? Tiedän – valitettavan monen mielestä emme. Voisiko henkilöstöhallinnon keskeisin tehtävä olla varmistaa, että työntekijät tuntevat itsensä ja toisensa paremmin sekä ryhmät toimivat saumattomammin joka päivä? On helppo sanoa, että tuohan on jokaisen esimiehen tehtävä. Onhan se toki näinkin, mutta kuinka usein esimiehellä on tuohon aidosti mahdollisuus ja kyvykkyys? Mikä on teidän yrityksessänne henkilöstöhallinnon perustehtävä?

– Markku –

Katso myös: