Alisuorittaminen

Alisuorittaminen: Kapitalistisika repii voitot

Kirjoitettu 09.05.2019

Alisuorittaminen – katso video!

 

Alisuorittaminen pohdituttaa

Mikä aihe on viimeisten kahden vuoden aikana pohdituttanut eniten valmennuksissa ja työnohjauksissani (otanta 200-300 henkilöä)? Se on alisuorittaminen. Mitä alisuorittaminen on? Se on esim. ylimääräisiä taukoja silloin kun työtä on, pitkiä taukoja, luvattomia poissaoloja, haluttomuutta kehittää omaa työtä tai itseä tai haluttomuutta opettaa ja toki paljon muutakin. Nyky-yhteiskunnassamme on lisääntynyt ajattelu, että jos minun tulee tehdä enemmän kuin minimi, on siitä maksettavaa lisäkorvausta eli koetaan, että peruspalkkaan kuuluu vain minimisuoritus. Jotkut tämän tulkitsevat jo niinkin väljästi, että se ei tarkoita edes läsnäoloa tehtävässä, joka tulee suorittaa fyysisesti tietyssä paikassa. Alisuorittamisen syitä on monia, syitä on varmasti sekä työnantajissa että työntekijöissä.

Kuka kärsii alisuorittamisesta?

Suomalainen teollisuus häviää koko ajan enemmän kansainvälisessä ympäristössä. Parhaimmatkin yritykset maassamme ovat hädin tuskin kannattavia korkeasuhdanteen aikana. Jatkuvasti hyvänkin suhdanteen aikana tuotantoyksiköt sulkevat oviaan ja hieno paperimieskin voi laittaa Reinot jalkaansa ihan jossain muualla kuin Suomen loskassa. Silti yhä useampi kokee (tiedostaen tai tiedostamattaan), että hän voi alisuorittaa. On ihan oikein, ettei omistaja / sijoittaja / kapitalistiriistäjäsika saa parempaa tuottoa rahoilleen duunarien selkänahasta! Kuka tästä kärsii eniten?

  • Sijoittaja / omistaja / kapitalistiriistäjäsika: ei todellakaan kärsi – jos sijoitus jossain ei tuota, pari näpäytystä aamulatten lomassa siirtää varat toiseen yritykseen/toimialaan/maanosaan…
  • Duunaria kyykyttävä toimitusjohtaja: ei todellakaan kärsi – jos työpaikka katoaa alta, vaihtoehtoina ovat useimmalle koko maailman kaikki yritykset. Olipa johtaminen kuinka huonoa tahansa, yleensä johtajille jostain hyvä pesti löytyy. Vastaavilla kompetensseillä olevia kilpailijoita on vähän, verkostot ovat hyvät, eikä toimialalla tai kohdemaalla ole paljonkaan merkitystä.
  • Jatkuvasti itseään ja työtään kehittänyt joustava duunari: ei todellakaan kärsi. Ei sellaista suhdannetta olekaan, etteikö jokaisen ammatin parhaimmille tekijöille töitä löytyisi ja usein vielä omasta maasta.
  • Poteroon kaivautunut duunari, joka on alisuoriutunut esimiehensä silmissä, joka ei ole kehittänyt itseään eikä työtään – Bingo! Silloin, kun työt katoavat ja ihmisellä on maine alisuorittamisesta, on hän todennäköisesti suurin kärsijä. Hänen roolikseen jää työttömyys, muuttaminen jonnekin minne ei haluaisi tai alan vaihto.

Kohtuullinen vaihtoehto on myös herätä todellisuuteen ja hyväksyä se, että sijoittajien voitto on myös eduksi ihan jokaiselle työntekijälle!

Työn tekeminen ei ole enää hengissäpysymisen edellytys – aivot hämäännyksissä

Lisähaasteita alisuorittamisen vähentämiselle tuo yhteiskunta, joka on luonut ihmiselle ennen kokemattoman vaihtoehdon. Työ ei ole enää edellytys hengissäpysymiselle. Tällaista aivomme eivät ole koko ihmiskunnan historian aikana kokeneet. Tutkimusten mukaan tämä tyypillisesti vie ihmisen avuttomuuden ja passiivisuuden tilaan. Yhä useampi kokee, että työntekeminen ei oikeastaan ole kovinkaan kiinnostava vaihtoehto elämässä. Onkohan tämä sitten huono asia – kuulostaa lähinnä paratiisilta. Toivottavasti ihmiset edes huomaisivat, kuinka hyvä useimman meidän tilanne on ja osaisimme arvostaa sitä mitä on ja nauttia siitä – työssä tai työttömänä.

– Markku –

Lue lisää:

Alisuoriutuminen on myös Hyvinvoinnin Suurlähettiläät-webinaarin aiheena, jonka tallenne löytyy täältä.

Lisää esimiesvalmennuksistamme voit lukea täältä.