Juhannus

Älä kuole tänään! – Juhannus

Kirjoitettu 20.06.2013

Äläkä huomenna! Teenpä poikkeuksen ja kirjoitan kovinkin negatiivisesta asiasta – juhannuksen menehtymisistä. Teen poikkeuksen siksi, että koen voivani vaikuttaa tulevan juhannuksen kulkuun. Tehdään aiheesta uutinen nyt – ennen juhannusta, niin ei tarvitse tehdä ikävämpää uutista juhannuksen jälkeen. Uutinen kuuluu – Tänä juhannuksena poikkeuksellisen vähän menehtyneitä!

Juhannusaatto, tuo toinen hetki vuodesta suomalaiselle, kun maailma on valmis. Siitä on puoli vuotta, kun istuttiin joulusaunassa valmiissa maailmassa ja taas on meillä edessä kokemus valmiin maailman tunteesta, ei ole kiire mihinkään. Hienoja hetkiä, niistä pitää nauttia. Juhannus poikkeaa joulusta siten, että liian monelle ihmiselle maailma on valmis viimeisen kerran. Eihän kuolema sepalus auki kahden promillen humalassa ole toisaalta hassumpi tapa lähteä valmiista maailmasta. Ei itse lähtijälle, mutta yleensä meillä on läheisiä, joiden maailmasta ei välttämättä valmista tule enää koskaan. Monia hölmöyksiä tehdään tänään ja huomenna – teetkö sinä, sille minä en voi hirveästi mitään. Teenkö minä? Sille minä voin paljonkin ja itsellesi voit sinäkin. Sovitaanko, ettei omien hölmöilyjen takia kuolla tänä juhannuksena?

Tämän verran minä voin vaikuttaa siihen, mitä ylihuomenna uutisissa lukee. Sinä voit vaikuttaa saman verran jakamalla tämän. Jos joskus niin nyt jakaminen on välittämistä. Hyvää juhannusta – naatiskellaan fiksusti, saa rillata!

Nyt ei ole oikea hetki kyseenalaistaa itsestäänselvyyksiäNyt ei ole oikea hetki kyseenalaistaa itsestäänselvyyksiä

– Markku –