Juhannus

Älä kuole juhannuksena!

Kirjoitettu 20.06.2013

Päivitetty 15.6.2023

Pian koittaa taas juhlapyhä ja moni haluaisi saada maailman valmiiksi. Toivottavasti et kuitenkaan pakkomielteisesti yritä saada maailmaa valmiiksi. Kyllä ne ikkunat pysyvät karmeissaan pesemättäkin ja mukavat löylyt irtoavat likaisemmassakin saunassa. Työpaikan työtkään tuskin karkaavat mihinkään. Juhannusaatto on toinen hetki vuodesta suomalaiselle, kun maailma on valmis. Siitä on puoli vuotta, kun istuttiin joulusaunassa valmiissa maailmassa – ei ole kiire mihinkään. Hienoja hetkiä, niistä saa nauttia.

Juhannus poikkeaa joulusta siten, että liian monelle ihmiselle maailma on valmis viimeisen kerran. Eihän kuolema sepalus auki kahden promillen humalassa ole toisaalta hassumpi tapa lähteä valmiista maailmasta. Ei itse lähtijälle, mutta yleensä meillä on läheisiä, joiden maailmasta ei välttämättä valmista tule enää koskaan. Monia hölmöyksiä tehdään juhannuksena – teetkö sinä, sille minä en voi hirveästi mitään. Teenkö minä? Sille minä voin paljonkin ja itsellesi voit sinäkin. Sovitaanko, ettei omien hölmöilyjen takia kuolla tänä juhannuksena?

Tämän verran minä voin vaikuttaa siihen, mitä juhannuspäivän uutisissa lukee. Sinä voit vaikuttaa saman verran jakamalla tämän. Jos joskus niin nyt jakaminen on välittämistä. Hyvää kesää ja pian juhannustakin – naatiskellaan fiksusti, saa rillata!

Nyt ei ole oikea hetki kyseenalaistaa itsestäänselvyyksiäNyt ei ole oikea hetki kyseenalaistaa itsestäänselvyyksiä

– Markku –

Lue lisää:

Työpaikan vaihto kesälomalla?

Lomakausi – aika palautumiseen